Ľubomír Hudačko Rôzne

TAKTO sme primátora Oľhu ešte nikdy nevideli: Vzal do ruky mačetu a razil si cestu! VIDEO

Prešovský primátor František Oľha chce od ľudí počuť, či v parku na Masarykovej ulici chcú oddychové zóny, detské ihriská alebo priestory na iné využitie.

Ilustračný obrázok k článku TAKTO sme primátora Oľhu ešte nikdy nevideli: Vzal do ruky mačetu a razil si cestu! VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Fero Oľha - primátor mesta Prešov

Pred niekoľkými týždňami mesto Prešov konečne zakúpil park na Masarykovej ulici. Na sociálnej sieti o podrobnostiach informoval primátor mesta František Oľha.

„Tento priestor má obrovský potenciál. Aktuálne je však v stave, ktorý skôr pripomína džungľu. Je preto nevyhnutné začať s jeho rozsiahlou obnovou. Tu však chceme spolupracovať s vami. Tento park má slúžiť hlavne vám, Prešovčanom,“ vysvetľuje primátor v príspevku.

Chce to počuť od ľudí

Ako uviedol, chce od ľudí počuť, či tu chcú oddychové zóny, detské ihriská alebo priestory na iné využitie.

„Príďte preto na participatívnu tvorbu budúcej podoby parku na Masarykovej. Výstupy z týchto stretnutí s vami budú spracované a poslúžia ako zadanie pre budúcu architektonickú súťaž návrhov. Vo výsledku tak budeme mať v centre mesta funkčný park, ktorý bude slúžiť všetkým,“ vysvetlil ďalej na sociálnej sieti s tým, že video k téme ozvláštnil on sám razantným razením si cesty mačetou.

Tieto stretnutia budú prebiehať v rámci 777. narodenín Prešova a Dní mesta. Harmonogram spoločnej tvorby zadania pre budúcu podobu parku:

  • 21. 6 od 18:00, park na Masarykovej
  • 22. 6 od 18:00, park na Masarykovej
  • 23. 6 od 13:00, park na Masarykovej
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM