Správy

Vytrvalý dážď rozmočil trať, skrátili aj úsek: Rely Prešov pretekárov preverila

Spoznali sme víťaža 23. ročníka Rely Prešov. Prešovské rýchlostné skúšky patria k najťažším a aj tentoraz preverili súťažné posádky.

Ilustračný obrázok k článku Vytrvalý dážď rozmočil trať, skrátili aj úsek: Rely Prešov pretekárov preverila
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Víťazom sa stal český automobilový pretekár Pavel Valoušek. V druhých pretekoch seriálu majstrovstiev Slovenska triumfoval pred Martinom Kočim a víťazom uplynulých štyroch ročníkov Poliakom Grzegorzom Grzybom. Seriál bude pokračovať koncom mája podujatím Rely Tatry.

Vytrvalý dážď rozmočil trať a organizátori dokonca skrátili tretí úsek o tri kilometre. Už začiatok pretekov na Cemjate významne prehovoril do celkového poradia. Podmienky na úzkej asfaltovej ceste sa zhoršovali každým prejazdom a lístie s blatom významne sťažili podmienky. S nimi sa najlepšie vyrovnal Čech Valoušek, ktorý bol na spomínanom úseku najrýchlejší vo všetkých troch prejazdoch.

„Nemám problém s blatom. Boli sme si toho vedomí a tu sme vybudovali svoj náskok,“ uviedol Valoušek. K favoritom podujatia patril Koči, ktorý vyhral všetky ostatné merané úseky, ale náskok Valoušeka už nestiahol. „Som šťastný aj za druhé miesto. Máme nové auto aj nového spolujazdca a chvíľu to bolo cítiť,“ poznamenal Koči. Tretiu priečku obsadil víťaz uplynulých štyroch ročníkov Grzyb. Ten spravil už v Cemjate dve chyby, neskôr dostal aj defekt a stratu na Valoušeka a Kočiho už nevyrovnal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM