Monika Földešiová Rôzne

Výstavu "ABC stavebníctva – Záhrada" otvoria 23. marca

Viac ako 160 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Nemecka, Rakúska a Poľska sa bude prezentovať na 19. ročníku výstavy ABC stavebníctva-Záhrada, ktorú otvoria stredu 23. marca v Prešove.

Ako informoval TASR organizátor podujatia Róbert Šalata, výstavné priestory v Mestskej hale na ulici Jána Pavla II. budú pre návštevníkov otvorené počas troch dní od 10. do 18. hodiny, pričom vstup je bezplatný.
Spresnil, že stavebná časť výstavy bude zameraná predovšetkým na úspory a racionálne využívanie energií. Preto tu nebudú chýbať výrobcovia zatepľovacích materiálov, novinky z oblasti vykurovania, technológie na výrobu tepla z alternatívnych a obnoviteľných zdrojov energií. V expozíciách budú prezentované aj murovacie materiály, čistiarne odpadových vôd, biokrby, strešné krytiny, kamenárske výrobky či vybavenie domov a domácností.
Predzvesťou jari je široká ponuka záhradníckeho materiálu, ovocných a okrasných stromčekov, kvetov, priesad a semien zeleniny.
„Už tradične budú každý deň pracovníci Slovenského zväzu záhradkárov poskytovať poradenstvo a organizovať súťaž vo viazaní kvetov a veľkonočných dekorácií. Zaujímavou bude prezentácia včelárov, ktorí okrem predaja medu ukážu aj mnohé zaujímavosti a denne budú organizovať prednášky,“ doplnil Šalata.
Aj v tento rok majú organizátori pre návštevníkov pripravené sladké prekvapenie. Cukrári zo Súkromnej strednej školy Mladosť v Prešove pre nich upečú šarišský koláč. Ten by mal tentoraz merať až 19 metrov.
„Niekoľko šťastlivcov si v koláči nájde zapečenú finančnú výhru. Výťažok z predaja tohto koláča bude venovaný sedemročnému Imkovi zo Sabinova, ktorý potrebuje zabezpečiť rehabilitačný pobyt,“ uviedol Šalata. Doplnil, že koláč by sa mal začať krájať 25. marca o 14. hodine.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM