Správy

Výstavba M-arény v Prešove sa natiahla: Kto stojí za výstavbou a kedy ju otvoria? FOTO

Pol roka sa na tejto stavbe kvôli pandémii fyzicky nič neurobilo. Tento čas tak bol využitý na doladenie ďalších parametrov a detailov.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba M-arény v Prešove sa natiahla: Kto stojí za výstavbou a kedy ju otvoria? FOTO
4
Galéria

Sídliskový projekt M-aréna na Šváboch púta pozornosť už takmer dva roky. Jeho dokončenie bolo naplánované na december 2020, no napokon sa tak nestalo.

Ako projekt financujú

Peter Štupák ako líder spoločenstva Marana Tha a manažér M-arény Adrián Sučka vysvetľujú, o čo v tomto projekte vlastne ide a prečo sa dokončenie haly natiahlo.

Za výstavbou stojí spomínané spoločenstvo, ktorá je spoločenstvom detí, mládeže a rodín. „Slúžime ľuďom, ako sa dá. Sami by sme to nemohli zrealizovať, zobrali sme preto aj úver,“ povedal k téme Štupák.

Počet ľudí

Podľa jeho slov nie je za týmto projektom žiadna politická strana, ani katolícka či iná cirkev. Farbu haly stavili na antracit. Vnútri sa bude nachádzať pódium, tanečný parket a cieľom bolo halu koncipovať tak, aby mala multifunkčné parametre.

„Reálne môže byť v hale 350 osôb, ale jej celková kapacita so salónikmi a foayerom by v prípade priaznivej situácie bez pandémie pohltila až 800 ľudí. Slúžiť bude na podujatia organizované spoločenstvom Marana Tha, priestor bude aj na súkromné podujatia ako svadby, stužkové a oslavy a napokon konferencie či firemné večierky,“ poznamenal Sučka.

Aj pre deti

Cieľom je tiež vytvoriť zelený priestor a park. „Aby bol svojím spôsobom aj edukačný. Dnes je dôležitou témou aj ekológia, takže bude slúžiť aj na to, aby si hlavne deti mohli niektoré veci aj chytiť. Deti málo chodia do lesa a aby na to mal slúžiť park, aby sa s touto témou oboznámili už odmala,“ konkretizoval ďalej Sučka.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zároveň priznal, že pol roka sa na tejto stavbe kvôli pandémii fyzicky nič neurobilo. No čas využili na to, aby doladzovali rôzne technológie, aby vyberali dodávateľov a doladili technické detaily.

Snáď v septembri

Podľa plánu a priaznivej epidemiologickej situácie by mohla byť M-aréna podľa Sučku pripravená na otvorenie v septembri.

„Výstavbu M Arény spomalila pandémia. Veľká časť zdrojov financovania je od našich sympatizantov a podporovateľov. Keďže aj ich, resp. ich podnikateľké aktivity negatívne ovplyvnila pandémia, práve tento výpadok zdrojov spomalil výstavbu. Napriek tomu spomalenie nevnímam výlučne negatívne,“ vysvetlil ďalej Sučka.

Nové správy máme aj z východu:

Parkovanie pri hale

A ako to bude s parkovaním? Vyše 40 miest bude v blízkosti haly. „Počítame však aj s inými priestranstvami, ktoré sú v okolí haly. Celkový počet vychádza zhruba do 200 parkovacích miest. Švábčania sa však nemusia báť, aby sa parkovalo pri bytovkách, našich hostí budeme informovať, kde a ako parkovať,“ dodal na záver Štupák.

A ako má hala po dokončení vyzerať nájdete na vizualizáciách v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Objektívom: Vizualizácie M-arény v Prešove na Švábskej
4
Galéria

Správy z Prešova ponúkame tu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM