Ľubomír Hudačko Správy

Výstavba diaľnice Fričovce–Svinia je v plnom prúde: Na úseku vyrastie až 14 mostov

Výstavba diaľničného úseku D1 Fričovce – Svinia je aj počas leta v plnom prúde. Vodičom by to však nemalo priniesť žiadne väčšie zdržania a obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba diaľnice Fričovce–Svinia je v plnom prúde: Na úseku vyrastie až 14 mostov
Zdroj: Webnoviny.sk

„V priebehu letných mesiacov nepredpokladáme výraznejšie obmedzenie dopravy spôsobené výstavbou D1 Fričovce – Svinia,“ povedal hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík.

Podľa neho by sa počas leta mali ukončiť práce na spodnej stavbe väčšiny mostných objektov a následne budú pokračovať na nosnej konštrukcii. „Ďalej budú prebiehať práce na výstavbe zárubných múrov a tiež na násypoch zemného telesa diaľnice, vrátane kanalizácie diaľnice,“ spresnil hovorca.

Malé obmedzenia budú

Keďže však práce prebiehajú počas plnej prevádzky cesty prvej triedy z Prešova do Popradu a v niektorých miestach aj v jej bezprostrednej blízkosti, malé obmedzenia sa vyskytnú. Za obcou Bertotovce v smere do Prešova prebieha výstavba mostného objektu hneď vedľa cesty, preto je tu rýchlosť znížená na 50 kilometrov za hodinu. Obmedzenia rýchlosti sa týkajú aj výjazdov na existujúce diaľničné úseky, na ktoré sa úsek Fričovce – Svinia napojí.

Diaľničný úsek Fričovce – Svinia je súčasťou diaľničného prepojenia Bratislavy s Košicami, pričom je spolufinancovaný z Operačného programu Doprava. Dĺžka úseku neďaleko Prešova je 11,2 kilometra a postavených by tu malo byť až 14 mostov. Ukončenie prác je naplánované na rok 2015.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM