Ľubomír Hudačko Rôzne

Vyrastajú nové žurnalistické hviezdy? Deti z prešovskej materskej školy bodovali v novinárskej súťaži!

Je ťažké získať ocenenie na celoslovenskej úrovni. Prešovskej Materskej škole Budovateľská sa však už po druhýkrát podarilo dokázať, že patrí k novinárskej špičke v oblasti triednych a školských časopisov. Obhájili tretie miesto v novinárskej súťaži a zaznievajú hlasy, že hrdý by bol aj Dobšinský.

Ilustračný obrázok k článku Vyrastajú nové žurnalistické hviezdy? Deti z prešovskej materskej školy bodovali v novinárskej súťaži!
Zdroj: Dnes24.sk

Do celoslovenskej súťaže PRO SLAVIS, do ktorej sa prešovské materské školy zapájajú už pravidelne, sa zapojili aj tento rok s cieľom podporiť a rozvíjať tvorivé aktivity detí a mládeže v oblasti literárnej tvorby a vzbudiť v nich záujem o knihy, čítanie a písanie.

„Novinárska súťaž je určená deťom a žiakom od materských po stredné školy a aj tento rok putovala už piata medaila do Prešova,“ uviedla Ľudmila Kravčáková z oddelenia školstva MsÚ v Prešove. Ako ďalej dodala, z obhájenia tretieho miesta majú radosť nielen „píšuce“ deti a ich panie učiteľky, ale i spisovateľ a vysokoškolský pedagóg Janko Pochanič, ktorý o živote v „Jabĺčkovom kráľovstve“, teda o MŠ Budovateľskej, napísal krásnu knihu plnú rozprávkových príbehov.

„Aj Pavol Dobšinský, pedagóg, spisovateľ, vydavateľ, literárny historik, publicista a redaktor by bol zaiste hrdý na svojich malých nasledovníkov, ktorí chceli mať pomenovanú svoju materskú školu jeho menom,“ doplnila Ľ. Kravčáková. Nuž kto iní, ak nie títo najmladší novinárski elévi s preukázateľnými výsledkami v regionálnych, ekologických, ľudových a osvetových aktivitách by si viac zaslúžili mať v názve meno Dobšinského?

„Materská škola dnes dýcha novotou aj napriek svojej šesťdesiatročnej histórii, ich Jabĺčkové kráľovstvo je zdravé, nádherne sfarbené a je plné šťastných a štebotavých detí,“ opísala atmosféru Ľ. Kravčáková. Podľa jej slov do nej chodí už tretia generácia detí z tých istých rodín a všetky tieto deti, napriek razantnému útoku elektronických médií, vedia nádherne pracovať s detskými literárnymi prvotinami v čom nezastupiteľnú rolu majú ich skvelé pani učiteľky.

Informácie redakcii Prešov24 sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM