Správy

Vypustili holubice a zložili sľub: V Prešove sa súťažilo počas olympijského dňa!

V čom súťažíš? V tričku. Tak aj takáto hláška môže zaznieť od šikovných žiakov, ktorí sú sústredení na svoje olympijské výkony. Sily sa merali aj v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Vypustili holubice a zložili sľub: V Prešove sa súťažilo počas olympijského dňa!
5
Galéria

V závere júna (v dňoch 21. – 28. 6. 2021) Olympijský klub regiónu Prešov (OK PO) vyzval základné a stredné školy na oslavy Olympijského dňa v Prešove. Informovala o tom Viera Bebčáková, podpredsedníčka OK PO.

Tri ZŠ a tri SŠ

„Túto výzvu podporili tri základné školy – ZŠ Važecká 11, ZŠ Mirka Nešpora 2 a ZŠ Československej armády 22 a tri stredné školy – SPŠ elektrotechnická, SPŠ stavebná a SSŠŠ – ELBA, ktorým OK PO poskytol materiálne zabezpečenie realizovaných súťaží,“ poznamenala Bebčáková.

Zaznaela olympijská hymna, v areáli SPŠ Stavebnej vypustili holubice a zaznel tiež sľub. „V ňom žiaci sľúbili, že budú rešpektovať etické princípy a pravidlá a že všetky súťaže budú fair play,“ uviedla ďalej Bebčáková.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Súťaže prebiehali v olympijskými emblémami vyzdobených priestoroch škôl. Najviac žiakov sa zapojilo do behu olympijského dňa a súťaže prebiehali aj v ďalších športových disciplínach.

Počet zapojených

„Olympijského dňa sa zúčastnilo 1 036 chlapcov a 508 dievčat. Do Behu olympijského dňa sa zapojilo 75 ľudí, ktorí spolu odbehli 42,93 km. Atmosféra bola fantastická a každý súťažiaci si odniesol malú odmenu,“ dodala na záver podpredsedníčka OK PO k výbornej forme podpory športu u madistvých.

A ako to počas súťaženia na mieste vyzeralo nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Objektívom: Olympiáda v Tokiu sa blíži, športovalo sa aj v Prešove
5
Galéria

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM