Správy

Výprask ako hrom: Hádzanári Tatrana Prešov ovládli východoslovenské derby s Košicami

Až o 20 gólov vyhrali prešovskí hádzanári duel proti najväčšiemu rivalovi. Na palubovke HK Košice triumfovali suverénne 34:14 (15:5).

Ilustračný obrázok k článku Výprask ako hrom: Hádzanári Tatrana Prešov ovládli východoslovenské derby s Košicami
11
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

V súboji s HK Košice vyhrali hádzanári Tatrana Prešov presvedčivo aj preto, že základ víťazstva položili hneď v úvode, keď sa veľmi rýchlo odpútali od svojho súpera a náskok do prvej prestávky navýšili na desať gólov. Klub o tom informuje na svojej webstránke.

Najlepší strelci

Vývoj zápasu sa nezmenil ani po zmene strán, kedy zverenci trénera Slavka Golužu natiahli rozdiel v skóre na konečných 20 presných zásahov.

Najlepšími strelcami duelu boli Tunisan Anouar Ben Abdallah a Portugalčan Nuno Santos. Obaja zaznamenali po sedem gólov.

Tatranu patrí aj naďalej prvé miesto v tabuľke domácej extraligovej súťaže, keď má na svojom konte plný počet 18 bodov z deviatich odohraných stretnutí, teda z polovice základnej časti súťaže.

V tabuľke majú zelenobieli pred prenasledujúcou Považskou Bystricou, ktorá zdolala Nové Zámky na ich palubovke 33:22 (20:11), naďalej štvorbodový náskok.

SHE – 10.kolo: HK Košice – Tatran Prešov 14:34 (5:15)

  • Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Čupryna, Vaško – Rábek 5/3, Santos 7/1, Fech, Krok 2, Rečičár 1, Hozman 3, Fižuleto 1, Michalka 2, Grzentič, Hernandez, Jaballah 5, Carapkin 1, Ben Abdallah 7.
  • Najviac gólov súpera: Guzy 6, Dani 3, Šiška 2
  • 7-metrové hody: 4/1 –4/4
  • vylúčenia: 4:2.
  • priebeh: 0:3, 1:6, 2:9, 3:12, 5:14, 6:18, 9:19, 11:23, 12:26, 13:30, 14:32

Hlas po zápase

Oliver Rábek, spojka Tatrana: „Pripravujeme taktiku na naše utorňajšie európske vystúpenie, a tak sme si precvičili taktiku vysunutejšej obrany. Zápas bol najmä o obrane a ťahaní rýchlych protiútokov. Snažili sme sa odohrať dobrú obranu na nohách a vyrážať do rýchlych protiútokov v prvej alebo druhej vlne. Myslím, že zápas bol v poriadku, dobre sme si zabehali a za seba som spokojný.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Derby Prešova s Košicami jednoznačne vyhral Tatran
11
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM