Ľubomír Hudačko Rôzne

Vynovená vodárenská veža v obrazoch: Pozrite si prešovskú Eiffelovku po rekonštrukcii

Kým Paríž má svoju originálnu Eiffelovku, metropola Šariša taktiež nechce zaostať! Zrekonštruovaná vodárenská veža bude mať už najbližší utorok slávnostné otvorenie. Na kaviareň v nej si síce ešte budeme musieť počkať, no jedna z dominánt mesta dostala nádherný šat. Pozrite sa, ako je vynovená.

Ilustračný obrázok k článku Vynovená vodárenská veža v obrazoch: Pozrite si prešovskú Eiffelovku po rekonštrukcii
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Roky chátrajúca veža pútala pozornosť a hlasy o jej vynovení konečne nabrali reálny spád. Niekoľkomesačné práce na nej si vyžiadali kompletnú premenu na moderné miesto s famóznym výhľadom na centrum.

Takouto dominantou by bola škoda nepopýšiť sa, Prešov pokračuje v obnovovaní tradičných miest, ktoré boli roky nevyužívané. Po znovuzrodení cyklodrómu či amfiteátra dostala zelenú na opravy aj Vodárenská veža. Už v utorok si verejnosť môže prísť vychutnať slávnostné otvorenie.

Financie na opravu vo výške 100 000 eur poskytol aj prešovský samosprávny kraj. V tejto technickej pamiatke má byť krajské informačné centrum, ktoré by však mohlo byť k dispozícii až po kompletnej rekonštrukciie. Chystá sa sem tiež otvorenie kaviarne a výhliadka.

V prípade pekného počasia je z veže výhľad podľa primátora Pavla Hagyariho aj na Vysoké Tatry. Už o pár dní vám prinesieme aj kompletnú fotogalériu interiéru zrekonštruovanej vodárenskej veže!

Vodárenská veža v Prešove po oprave
5
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM