Rôzne

Výletná loď sa po 26 rokoch vrátila na Domašu: Privítali ju tisícky ľudí, VIDEO

Výletná loď Bohemia sa po 26 rokoch vrátila na Domašu. Niekoľko tisíc divákov privítalo loď potleskom. Pozrite si zábery z miesta.

Zdroj: Dnes24.sk

Preprava lode 90 kilometrov po súši s názvom Guľový blesk bola ukončená vo štvrtok krátko pred 17.00 h, keď sa prepravné vozidlo pristavilo pri vodnej hladine.

Druhý prepravný deň sa zaobišiel bez nepríjemností. Informoval o tom starosta obce Kvakovce Radovan Kapraľ, ktorý loď na trase zo Sečoviec do Novej Kelče sprevádzal. Súprava robila cestou zastávky, aby uvoľnila cestnú premávku. „Veľká vďaka patrí polícii, ktorá urobila kus dobrej roboty. Bez nej by sa to určite nepodarilo,“ povedal Kapraľ.

Podľa jeho slov bude loď teraz kotviť vo svojom domovskom prístave v rekreačnom stredisku Dobrá, kým dajú plavidlo do pôvodného stavu. Pre prepravu z nej bola odmontovaná strecha i zábradlie. Akonáhle bude loď kompletná, plánujú ju používať.

Do konca leta bude Bohemia premávať na okružnej jazde. Tá má podľa Kapraľa trvať približne hodinu a 20 minút. Plavbou bude turistov sprevádzať zvukový záznam s názvom Historické míľniky vodného diela v kontexte doby. „Je to poprepájané tým, čo sa dialo v Československu, keď sa vodné dielo Domaša stavalo. Ako ovplyvnili jednotlivé zlomové okamihy v republike rozvoj Domaše,“ upresnil Kapraľ. Dodal, že už počas budúcoročnej sezóny by mala loď na Domaši fungovať ako pravidelná doprava.

A je tam: Pozrite si, ako prebiehalo spúšťanie výletnej lode na hladinu Domaše
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM