Rôzne

Výjav, ktorý upúta naše oči: Známe stavby v Prešove dnes budú nasvietené na fialovo

Budova prešovskej radnice i Vodárenská veža budú dnes nasvietené na fialovo. Prešov takto podporí globálnu iniciatívu Svetový deň boja s rakovinou pankreasu.

Ilustračný obrázok k článku Výjav, ktorý upúta naše oči: Známe stavby v Prešove dnes budú nasvietené na fialovo
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok, 15. novembra 2018, sa ľudia na celej planéte spájajú v požadovaní lepších podmienok v boji proti najťažšej rakovine na svete, predovšetkým za skorú diagnostiku tohto nebezpečného ochorenia. Projekt World Pancreatic Cancer Day je celosvetovou iniciatívou. Na Slovensku šíri povedomie o nebezpečenstve tejto zhubnej choroby pacientska aliancia Nie rakovine a OZ Europacolon Slovensko.

Cieľom tejto iniciatívy je inšpirovať ľudí k podniknutiu krokov na podporu trpiacich karcinómom pankreasu, na zvýšenie povedomia o nebezpečných nešpecifických príznakoch a rizikách rakoviny pankreasu.

„Pripnite si teda fialové stužky na oblečenie alebo virtuálnu fialovú stužku k svojej profilovej fotografii na facebooku, oblečte si čokoľvek fialové, pošlite fialové odkazy „Zo srdca – do srdca“. Okrem Prešova budú na fialovo rozsvietené aj dominanty v Bratislave, Košiciach, Banskej Bystrici, Trnave, Nitre i Žiline – rovnako ako budova Opery v Sydney či Eiffelova veža v Paríži,“ informovala prešovská radnica.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM