Správy

Vydržíme to v Prešove? Mesto ZHASNE svetlá, potme ostane aj súčasť diaľnice D1

Celosvetová iniciatíva upozorňujúca na globálne problémy, medzi ktoré patrí aj svetelné znečistenie, je tu opäť. Pripája sa aj Prešov a to na 60 minút.

Ilustračný obrázok k článku Vydržíme to v Prešove? Mesto ZHASNE svetlá, potme ostane aj súčasť diaľnice D1
Zdroj: Erik Wittner

K Hodine Zeme sa pripája aj mesto Prešov. V sobotu 26. marca 2022 bude v meste 60 minút vypnuté verejné osvetlenie a okrem toho aj Most Vydumanec. Redakciu o tom informovala Lenka Šitárová z kancelárie primátorky mesta.

Stane sa tak v čase od 20.30 do 21.30 hod. Hodina Zeme je celosvetovou iniciatívou upozorňujúcou na globálne problémy, medzi ktoré patrí aj svetelné znečistenie.

Zhasne aj most

„Na podporu tejto akcie v rovnakom čase symbolicky zhasne aj Most Vydumanec, ktorý je súčasťou prešovskej diaľnice D1 Prešov, západ – Prešov, juh. Zhasnutím svetla na 60 minút sa vytvára symbolika spoločnej zodpovednosti za budúcnosť našej planéty a vyzýva ľudí, aby si uvedomili, že k zlepšeniu môže prispieť každý z nás,“ vysvetlila Šitárová.

Začiatky tejto celosvetovej akcie siahajú do roku 2007, kedy sa uskutočnila v austrálskom Sydney. Slovensko sa do tejto environmentálnej iniciatívy zapája od roku 2011.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM