Ľubomír Hudačko Futbal

Východniarske derby ako remeň medzi koňarmi a vraňarmi: Prešov zdolal odvekého rivala!

Futbalisti prešovského Tatrana si zmerali sily vo východniarskom derby ako remeň proti Košiciam. Vo vyrovnanom zápase boli bližšie ku gólu najmä po zmene strán Prešovčania a napokon sa ho aj dočkali. O osude rozhodol kto iný ako kapitán Leško!

Ilustračný obrázok k článku Východniarske derby ako remeň medzi koňarmi a vraňarmi: Prešov zdolal odvekého rivala!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Bol to boj o každý centimeter, Košičania prišli do Prešova prvýkrát pod značkou VSS.

Veruže sa bolo na čo dívať, derby malo pikantnú príchuť. Ligové stretnutie medzi dvomi východniarskymi baštami sa hralo prvýkrát po dvoch rokoch. V 5. minúte však skúsil ďalekonosnú strelu Patrik Jacko. Brankára takmer prekvapil. Dordevič potom mieril po rohovom kope halfvolejom tesne nad.

Hovančík neskôr z priameho kopu mieril do šibenice, Talian skvele zachránil. V 39. minúte mieril hlavičkou tesne nad Luberda. Košičania sršalo pohybom, Tatran nechcel zaostávať, ale vyloženú šancu si tímy nevypracovali. Po zmene strán to naďalej vyzeralo na vyrovnanú partiu, v 58. minúte mohol situáciu zmeniť Katona v brejku s Vodom.

V nájazde však nepochodili a pískal sa ofsajd. Ešte väčšie šance mali v rozpätí minúty Katona s Leškom. Nájazdy na bránu ale nevyšli ani jednému z nich. Najväčšiu možnosť mal po hodine hry Viazanko, ale center v páde do brány neumiestnil. Dočkali sa napokon domáci a to po priamom kope. Kto iný ako kapitán Leško namieril presne a Tatran viedol 1:0. O dve minúty na to opäť po štandardke pohrozil, tentoraz tesne nad. Koňarom to však už nemuselo vadiť, keďže svojho odvekého rivala zdolali a dotiahli sa v tabuľke na vyššie priečky.

  • 1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko, Jacko, Leško (K), Dzurík, Katona, Keresteš, Bartek, Luberda, Jacko.
  • Diváci: 1323

Pozrite si kompletnú tabuľku DoxxBet ligy

Čítajte tiež:

Slová legendárneho trénera na výkon futbalistov Tatrana: Takúto poklonu vystrúhal koňarom!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM