Ľubomír Hudačko Rôzne

Východniarska stovka z Prešova do Košíc: Maratón nedokončili štrnásti, nutný zásah lekárskej pomoci!

Privstali si, aby v skorých ranných hodinách mohli odštartovať premiérový ročník ultra maratónu Východniarska 100-ka. Tá sa v extrémnom teple začala na prešovskej Kalvárii a mierila až do Košíc. Niektorým pretekárom však museli privolať lekársku pomoc a štrnásti navyše ani pretek nedokončili.

Ilustračný obrázok k článku Východniarska stovka z Prešova do Košíc: Maratón nedokončili štrnásti, nutný zásah lekárskej pomoci!
Zdroj: Dnes24.sk

Na jeden z najnáročnejších diaľkových pochodov sa postavilo v momentálne extrémnom teple viac ako 60 pretekárov. Čakalo na nich strastiplných 122 kilometrov.

Organizátori postavili trasu tak, aby symbolicky spojila dve najväčšie mestá na východnom Slovensku – Prešov a Košice. Preteky odštartovali spred prešovskej Kalvárie. Po krátkom vzostupe a zostupe z komplexu prešovskej Kalvárie sa už bežci vydali na trasu do mestských lesov. Vyše 120 kilometrov trasa ďalej viedla východnou časťou Slovenského rudohoria, prevažne časťou Volovských vrchov.

Víťazom prvého ročníka podujatia sa stal René Mráz, ktorý preťal cieľovú pásku na kúpalisku Ryba-Anička v Košiciach za 16 hodín a 46 minút. „Pretekári podali v tomto počasí vynikajúce výkony. Bolo to veľmi náročné, pretože toto extrémne teplo nám sťažovalo už aj tak náročné podmienky,“ povedal organizátor i samotný pretekár podujatia Vojtech Špišák.

„Som veľmi rád, že napriek tomuto počasiu sa pretekárom nič vážne nestalo. V dvoch prípadoch bol nutný zásah lekárskej pomoci, ale o nič vážne nešlo. Štrnásti pretekári predčasne ukončili svoju púť a preteky nedokončili. Potešila ma účasť dvoch žien, ktoré zároveň došli aj do cieľa. Touto cestou chcem poďakovať všetkým účastníkom podujatia, teším sa na ich účasť v budúcom roku, a samozrejme, chcem poďakovať aj mestu Prešov za pomoc a podporu pri organizácii podujatia,“ dodal.

Čítajte tiež:

FOTO z víkendovej Domaše: Okolie vodnej nádrže brázdili stovky priaznivcov cyklistiky

Informácie redakcii sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM