Ľubomír Hudačko Kultúra

Východniari No Brake majú nový klip: Animovane zobrazili svet!

Kapela No Brake práve zverejnila svoj najnovší klip k singlu Mankind Overboard. Skladba je prvou nahrávkou z pripravovaného druhého albumu a taktiež prvou nahrávkou s novým bubeníkom Stanom Gecim, ktorý sa pridal ku kapele tento rok. Pozrite si futuristickú snímku skladby!

Ilustračný obrázok k článku Východniari No Brake majú nový klip: Animovane zobrazili svet!
Zdroj: Dnes24.sk

Ide o v poradí piaty klip indie-rocková kapely zo Starej Ľubovne, Prešova a Bardejova. Pred ním vznikli jednoduché klipy k skladbám Talks a Don´t Wanna Dance, po ktorých nasledoval optimistický a zatiaľ najsledovanejší klip k singlu New Hope a tiež zaujímavý animovaný klip Point of View natočený v Ostrave.

Autorom klipu je talentovaný animátor Martin Sepeši. Klip je založený na jeho netradičných animáciách, ktoré predstavujú dianie vo svete a prekrútené pravidlá v ňom. „Hlavná myšlienka songu – čo ak sa svet rozhodne prežiť aj bez nás – mi napadla už skôr a tak sme sa rozhodli, že to bude zaujímavý námet na klip o zatajovaní pravdy. Zvolili sme animovanú formu, aby to bolo zaujímavejšie a originálne,“ vraví líder kapely Juraj Beňačka.

Preto sú v klipe podľa jeho slov zobrazené viaceré spôsoby klamania verejnosti, či už prostredníctvom médií alebo reklamy. Zaujímavý je aj samotný názov skladby. „Je to akoby slovná hračka z výrazu „man overboard“, ktorý sa používa ako varovanie keď niekto vypadol cez palubu lode. V tomto prípade je to varovanie pre celé ľudstvo (mankind). Nemá to byť veľmi politické, skôr ide o to aby sa ľudia zamysleli nad tým, čomu všetkému dokážu uveriť v podstate okamžite a prijímať čo sa im naservíruje,“ dodáva basgitarista Martin Beňačka.

No Brake vznikli v marci 2010. Z doteraj­ších úspechov možno spomenúť tretie miesto na medzinárodnej súťaži kapiel v poľskom Chelme, tretie miesto vo finále súťaže Objav východu a tiež nomináciu na ceny Rádia_FM – Radio_Head Awards 2013 v kategórii Nováčik roka. Kapela naďalej pokračuje v koncertovaní. Najbližšie sa predstaví na ľubovnianskom Musefeste. Potom sa predstavia aj na bardejovskom Bardrocku, či na DOD vo Veľkom Šariši.

foto: archív fb nb

Nový klip kapely No Brake: Skladba je z pripravovaného druhého albumu!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM