Ľubomír Hudačko Správy

Východ Slovenska je plný prekvapení: Nachádzajú sa tam vtipné i NETYPICKÉ názvy obcí

V obci Kolbasov v okrese Snina človek možno pre zmenu dostane chúťky na niečo grilované. Alebo, počuli ste už o obci Egreš v Trebišovskom okrese?

Ilustračný obrázok k článku Východ Slovenska je plný prekvapení: Nachádzajú sa tam vtipné i NETYPICKÉ názvy obcí
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Vybrali ste sa už niekedy na cestu okolo východného Slovenska? Ak nie, určite tak urobte. Tento tip je viac ako vhodný, veď na východe sú mnohé krásne miesta.

A ešte k tomu pobavia aj naozaj jedinečné a zaujímavé názvy niektorých obcí.

Začnime Havajom. Známa obec si získala pozornosť turistov, politikov i vtipkárov. Dedinka leží v Stropkovskom okrese a naposledy čelila krádeži samotných značiek oznamujúcich začiatok a koniec obce.

Soľ so Soľničkou

Ďalšia možnosť je vybrať sa na Ostrov v Sobraneckom okrese, či Ostrovany v Sabinovskom. Na Slovensku máme tiež obec s rovnakým názvom ako mesto v Taliansku, teda Janov.

V našich končinách máme tiež obec Soľ vo Vranovskom okrese a aj dvojičku Soľničku v okrese Trebišov. No a na obec Soľník zase narazíte v Stropkovskom okrese.

V obci Kolbasov v okrese Snina človek možno pre zmenu dostane chúťky na niečo grilované. Alebo, počuli ste už o obci Egreš v Trebišovskom okrese?

Baška i Janík

Bolo by zaujímavé zistiť, koľko dievčat s menom Barbora žije v obci Baška alebo Jankov v obci Janík. Obidve dedinky sa rozprestierajú pri Košiciach a neďaleko druhého najväčšieho mesta na Slovensku leží ešte Budimír, s múzeom historických hodín, ako inak.

Výber najzaujímavejších názvov obcí doplníme ešte dedinkou Sliepkovce v Michalovskom okrese, chýbať nemôže Nálepkovo pri Gelnici a za zmienku stojí i Stretavka v okrese Michalovce.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM