Ľubomír Hudačko Kultúra

Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Prešove

Nový mesiac klope na dvere a vy si už teraz môžete zaznačiť akcie, ktoré sa počas februára chystajú. Aby sme to uľahčili, prinášame vám rovnú desiatku z podujatí, ktoré podľa nás určite stoja za to!

Ilustračný obrázok k článku Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prázdniny na ľade

1. februára od 13.00 na Zimnom štadióne

Začiatok mesiaca v znamení zábavy a korčulí. Na polročné prázdniny je pre vás pripravené bezplatné korčuľovanie na Zimnom štadióne. Príďte osláviť polročné vysvedčenie na ľad.

1. Prešovský superbál

6. februára od 19.00 vo Family hall

Čaká vás už tretí ročník muzikantského plesu Prešovský superbál. Tohto roku bude program postavený na folku, folklóre a temperamentných flamenco rytmoch. Fungovať budú dva tanečné parkety a to veľký pre všetkych nadšencov tanečnej všehochute pod taktovkou pánov z Radiogrooves. Nebude chýbať ani chill-out zóna s funky house párty DJskej formácie Back2love. Večerom bude sprevádzať Radovan Kollarčík.

Fašiangovanie v Prešove

9. februára od 11.00 na pešej zóne

Veselica plná zvyklostí a zábavy ožíva ľudovými tradíciami, veselosťou rozličnými hrami a karnevalmi. Netradičné vinšovačky, folklór, unikátne kostýmy či pochabosť maškár v tomto roku obohatí tradičná šarišská zabíjačka, spojená s ochutnávkou.

DOD Prešovskej univerzity v Prešove

10. februára od 10.00 na PU

Popri prezentáciách jednotlivých fakúlt a inštitútov čaká návštevníkov aj bohatý program. Čakajú vás vystúpenia študentského divadla, speváckych zborov, sláčikového orchestra, či vysokoškolského folklórneho súboru Torysa.

Ťapákovci

10. februára od 19.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Humorná, ale aj vážna komédia s dedinskou tematikou a všadeplatnou myšlienkou so skvelými hereckými výkonmi. Dej slávnej dramatizácie prozaickej predlohy významnej slovenskej spisovateľky z odbodbia kritického realizmu, Boženy Slančíkovej-Timravy, nás prenesie do minulosti, na dedinu, do domu početnej rodiny Ťapákovcov, ktorá je preslávená svojou lenivosťou a nevôľou k akejkoľvek aktivite.

Prešovské dni klasickej gitary

11. februára od 18.30 v PKO

VI. ročník medzinárodného gitarového festivalu. Bratislavské gitarové kvarteto a komorný sláčikový orchester Musica Cassovia.

AMC trio

11. februára od 19.00 v Kine Scala

Formácia na koncerte uvedie svoje CD. Ako hostia sa na podujatí predstavia Samo Marinčák, Peter Kočiš, Bohuš Hajduch, Miro Szirmai.

Ochutnávka 10 maďarských tokajských vín

16. februára od 18.00 v Múzeu vín na Floriánovej

Ponúkne sa nám ochutnať nádherné moky od našich južných priateľov z oblasti Erdobenye a Olaszliszka, teda zo srdca Tokaja. Technológia výroby sa ničím nelíši od našich tokajských vín, ale umenie našich dvoch hostí predčí mnohých výrobcov. Reprezentujú menšie rodinné vinárstva, kde hlavný dôraz je na kvalitu. Hostia večera: Kovalik Miklóš, Tóth Gyorgy.

Milo Kráľ band

17. februára od 19.00 v Kine Scala

Kapela založená hercom a muzikantom a skladateľom Milom Kráľom, ktorý je televíznym divákom známy hlavne z účinkovania v seriáloch. Kráľ dal dokopy skupinu bravúrnych muzikantov a spevákov a ponúka divákom výber skladieb, pôvodne použitých v mnohých divadelných predstaveniach, ktoré upravil do rockovej podoby. Okrem neho sa spevu zhostí aj populárna sympatická herečka a speváčka Barbora Švidraňová, známa nielen zo seriálových rolí.

Preshowský tanečný koktejl

20. februára od 19.00 v Starých časoch

Tanečný festival v Prešove pod názvom Preshowský Tanečný koktejl je druhým, voľným pokračovaním septembrovej Hafly, prešovskej tancovačky. Tešte sa na široké spektrum tanečných štylov – Tribal Fusion, Belly Dance, či ATS.

Môže vás zaujímať:

Najvyšší čas sa začať rozhodovať, ako stráviť víkend: Niekoľko inšpirácií z Prešova, ktoré môžu zlákať aj vás

Len začnete čítať a na mnohých hneď doľahne nostalgia: 5 spôsobov, ako kedysi vedeli tráviť čas deti v Prešove

Kuriozita v Prešove, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM