Ľubomír Hudačko Iné športy

Výborné! V pohárovej Európe bude hrať Tatran aj v budúcom roku, pomohla skvelá kulisa

Atmosféra bola perfektná, hráči si ju užívali môžu sa tešiť na ďalšieho súpera.

Ilustračný obrázok k článku Výborné! V pohárovej Európe bude hrať Tatran aj v budúcom roku, pomohla skvelá kulisa
Zdroj: Viktor Zamborský

Hádzanári Tatrana Prešov si zahrajú v pohárovej Európe aj v budúcom roku. Po trojgólovom víťazstve (27:24) v úvodnom meraní síl 3. kola Európskeho pohára EHF zvíťazili zverenci trénera Pavla Jana nad svojim súperom UMFA Afturelding aj v odvetnom stretnutí, keď pred vlastnými fanúšikmi vyhrali znova o tri góly 28:25 (13:14).

V súčte oboch stretnutí tak triumfovali o 6 gólov a stali sa prvým známym osemfinalistom súťaže. Svojho súpera medzi 16-kou najlepších tímov tretej najvýznamnejšej európskej súťaže sa Tatran dozvie po žrebe v utorok 5. decembra. Stretnutia osemfinále sú na programe vo februári budúceho roka (1. zápas 10./11.2.2024, odveta 17./18.2.2024).

Hodnotenia po postupe:

Pavol Jano, tréner Tatrana: „Bol to podobný zápas ako ten prvý s tým rozdielom, že sme prišli o Rečičára, čo významne zasiahlo do našej hry. „Hodil“ som do hry mladého dorastenca Mitaľa a Pašu Hernandeza na post, na ktorom ani netrénoval, ale vedel som, že je skúsený a zabojuje. Prišiel s obavami, keď sa dozvedel, že tam bude hrať, ale o to väčší klobúk dole, čo dokázal. Aj ďalší hráči ako Adama Sako a Lukáš Urban predviedli dva výborné výkony po sebe, no všetci čo nastúpili – Hozman, Mitaľ aj pivoti v obrane a brankári odviedli všetci maximum. Bez toho by sme nepostúpili. Myslím si, že ešte ťažšie by to bolo, keby sme cestovali na Island.“

Pavel Hernandez, hráč Tatrana: „Som veľmi šťastní za obe domáce víťazstvá. Nebolo to ľahké. V prvom polčase sme mali desaťminútovku, kde sme nehrali stopercentne. Ale v polčasovej prestávke sme si povedali, že toto je veľmi dôležitý zápas, hráme doma a musíme to zlomiť, tak sa veci zlepšili. Atmosféra bola perfektná, užíval som si to a teším sa na ďalšieho súpera.“

Tatran Prešov – UMFA Afturelding 28:25 (13:14)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič 1, Čupryna – Mitaľ 4/1, Khaian, Sako 6, Kovács, Fenár, Hozman 2, D. Radčenko, Kasatkin 1, M. Antl, Davidovič, Araxá 1, Urban 6/2, Hernandez 7.
  • Najviac gólov súpera: Benediktsson 6, Hinriksson 5/2, Gunnarsson 4, Eyjólfsson 4/2,
  • 7-metrové hody: 3/3 – 5/4,
  • vylúčenia: 4:5
  • ČK: 47: Gunnarsson (za faul)
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM