Ľubomír Hudačko Rôzne

Všimli ste si? Zimná údržba v Prešove skončila o 5 dní skôr: A opravili aj mnohé výtlky

Začiatkom marca odštartoval v Prešove zber posypového materiálu, ako aj čistenie ciest a chodníkov po zime.

Ilustračný obrázok k článku Všimli ste si? Zimná údržba v Prešove skončila o 5 dní skôr: A opravili aj mnohé výtlky
Zdroj: Mesto Prešov

V Prešove prebieha zber posypového materiálu aj čistenie ciest a chodníkov po zime. Práce budú prebiehať postupne v celom meste podľa rozdelenia na 6 okruhov.

Technické služby mesta Prešov, ktoré zber a čistenie realizujú, začali na najfrekventova­nejších komunikáciách v mestskej časti č.4, teda v centre mesta.

Zimná údržba na mestských komunikáciách bola v Prešove predčasne ukončená k 10. marcu 2024. Jej koniec tak prišiel o 5 dní skôr, ako bolo pôvodne v zmysle operačného plánu zamýšľané. Dôvodom sú najmä priaznivé poveternostné podmienky.

Strojový aj ručný pozber

Zber kamienkov a čistenie komunikácií prebehne v celom meste postupne, na základe rozdelenia na 6 okruhov.

“Prioritou budú na začiatku najfrekventova­nejšie úseky. Štartovali sme preto mestským okruhom č. 1, teda centrom. V poslednom, 6. okruhu, začneme so zberom a čistením 2. mája. V teréne máme 12 kusov techniky, vykonávame strojový, ale aj ručný pozber a súčasťou práce je prostredníctvom aktivačných pracovníkov aj upratovanie zastávok MHD,” povedal výkonný riaditeľ Technických služieb mesta Prešov Milan Toth.

Ešte pred ukončením zimnej údržby sa v Prešove podarilo zrealizovať aj niekoľko menších opráv, ktoré si nevyžadovali využitie asfaltobetónu.

Opravili aj výtlky

Tieto práce neboli hradené z rozpočtu na zimnú údržbu, ale z financií vyčlenených na bežné opravy a údržbu miestnych komunikácií.

Okrem toho sa ešte v čase zimnej údržby podarilo opraviť aj výtlky na cestách na uliciach Československej armády, Jesenná, Švábska, Engelsova, Sekčovská, k Surdoku, Jánošíkova a ulici Októbrová, na ktorej poškodenie upozorňovali viacerí jej obyvatelia.

Prioritou sa však stanú ulice Grešova, Janka Borodáča, Kapitána Nálepku a Masarykova, na ktorých bude práce nevyhnutné vykonať vzhľadom na pripravovanú rekonštrukciu mosta na Lesíku delostrelcov.

V rozpočte na rok 2024 bolo na bežné opravy a údržbu miestnych ciest a komunikácií zatiaľ vyčlenených 310-tisíc eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM