Ľubomír Hudačko Rôzne

Všimli ste si? Zastávka MHD na Poliklinike má ešte aj tretí smer, na čo slúži?

Smerom na Okružnú ulicu z Levočskej si cestujúci aj chodci v Prešove môžu všimnúť dlhodobejšie osadené nástupisko k MHD zastávke Poliklinika. Pritom oba smery k Sídlisku III aj do mesta sú v plnej prevádzke. Na čo teda slúži aj tento tretí smer?

Ilustračný obrázok k článku Všimli ste si? Zastávka MHD na Poliklinike má ešte aj tretí smer, na čo slúži?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na Dopravnom podniku mesta sme chceli zistiť viac. Smerom na Okružnú ulicu totiž stojí dočasné náhradné nástupisko zastávky Poliklinika a tak sme boli zvedaví, na aké účely slúži. Osadené je tam už dlhší čas.

Je využívané opakovane

„Toto nástupisko využívame v čase výluky MHD z Hlavnej ulice – počas jej uzávierok – kedy vozidlá premávajú po obchádzkovej trase cez ulicu Remscheidskú – Okružnú a Štefánikovu. Ide o všetky linky, ktoré v normálnom režime smerujú v križovatke Námestie mieru na Hlavnú ulicu,“ uviedla vedúca dopravnej prevádzky DPMP Adriana Compeľová.

Ako dodala, uzávierky Hlavnej ulice sú realizované na základe rozhodnutia mesta Prešov, ako cestného správneho orgánu pre miestne komunikácie, niekoľkokrát počas celého roka. „Nástupisko na Remscheidskej ulici je využívané opakovane, preto osadený označník zastávky neodstraňujeme,“ poznamenala Compeľová.

Osadia ho, keď je dôvod

Dočasné nástupiská sa teda zriaďujú operatívne, podľa potreby a aktuálnej situácie a pokiaľ existuje na to dôvod. Na označníku si môžeme všimnúť informáciu, že ide o dočasné nástupisko. Informáciu o funkčnosti zastávky Dopravný podnik umiestňuje na označník vždy s primeraným predstihom k termínu plánovanej uzávierky Hlavnej ulice.

„Cestujúcich vtedy informujeme o uzávierke – termíne, čase, dôvodoch, obchádzkovej trase, náhradných zastávkach aj na ďalších miestach – vozidlách MHD, či webe, že zastávky budú dočasne nefunkčné,“ dodala Compeľová. Naposledy bola MHD na chvíľu presmerovaná počas živej Krížovej cesty na Hlavnej ulici.

Čítajte tiež:

Opravy ciest v Prešove by sa mohli začať už v apríli: TIETO úseky sa dočkajú obnovy!

Mesto podpísalo memorandum s Východoslovenskou distribučnou: Čo prinesú záväzky z neho Prešovčanom?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM