Rôzne

Vrtuľníkové krídlo generálplukovníka Jána Ambruša: V Prešove sídli už 25 rokov

Vrtuľníkové krídlo generálplukovníka Jána Ambruša oslávilo výročie. V Prešove sídli už 25 rokov a letci si to pripomenuli pri slávnostnom nástupe.

Ilustračný obrázok k článku Vrtuľníkové krídlo generálplukovníka Jána Ambruša: V Prešove sídli už 25 rokov
Zdroj: Mesto Prešov

Príslušníkom Vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove, ktoré si pripomenulo 25. výročie svojho vzniku sa prihovorila aj prešovská primátorka Andrea Turčanová.

„Prajem vám i v ďalších rokoch rozvíjanie tejto základne, moderné obranné prostriedky, ale i pevné vedenie, ktorému budete dôverovať. Verím, že vaše zbrane budete aj naďalej používať len na výcvik, a že vaše moderné stroje sa budú využívať predovšetkým na pomoc, a my, ak ju budeme potrebovať, sa na vás budeme môcť kedykoľvek s dôverou obracať,“ povedala v príhovore.

Letci si svoje výročie pripomenuli pri slávnostnom nástupe, kde ich okrem prešovskej primátorky pozdravil aj plukovník Stanislav Hurčík, náčelník štábu Vzdušných síl SR.

Veliteľ vrtuľníkového krídla plukovník Róbert Tóth zhodnotil históriu tejto leteckej základne a pripomenul aj úlohy, ktoré jej príslušníkov čakajú. „S úctou vyslovujem poďakovanie každému z vás, za všetko čo ste počas svojho pôsobenia urobili v prospech vrtuľníkového krídla Prešov,“ zdôraznil. Medzi hosťami stretnutia nechýbal ani Miloslav Ambruš, synovec generálplukovníka Jána Ambruša, po ktorom základňa nesie čestné pomenovanie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM