Ľubomír Hudačko Futbal

Vonku to futbalistom opäť nevyšlo: Po ďalšej prehre sa prepadli na 5. miesto

Tabuľka II. ligy je tak vyrovnaná, že aj tím zo šiestej pozície môže po jednej výhre skočiť na tú vedúcu. Je to tak aj v prípade Prešova, ktorý na nového lídra Partizán Bardejov stráca len dva body. Môže za to ďalšia prehra na ihriskách súperov. Nad sily nám Rimavská Sobota.

Ilustračný obrázok k článku Vonku to futbalistom opäť nevyšlo: Po ďalšej prehre sa prepadli na 5. miesto
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Gemerčanov sme pritom v prípade porazili rozdielom dvoch tried 7:0. Tentoraz však koňare na nich nevyzreli a vyšli naprázdno.

Opäť zlyhala koncovka. V nej sa tímu nedarí, vonku zaznamenali len jeden gól a aj preto klesli o štyri pozície nižšie. Naplno však nebodovali ani Michalovce či Podbrezová a tak je manko na špic tabuľky ešte prijateľný – dva body. O spokojnosti s výsledkom však nemôže byť ani reči: „Vytvorili sme si potom ešte asi dve šance, ale nebolo z toho nič. Doma hrajú nátlakovo, dobre, agresívne. Nevyrovnali sme sa im hlavne tou agresivitou. Prakticky nedávame góly, súperi si teraz dali nejaké vlastné,“ povedal po zápase pre oficiálnu webstránku Tatrana kapitán Peter Petráš.

V minulých dueloch síce Tatran dvakrát za sebou vyhral, ale pomoc prišla v podobe vlastencov od súpera. Je to znak agresívnej hry mužstva, ale i toho, že kanonier v tíme nie je: „A toto nám chýba asi najviac – aby sme premieňali šance. Rimavská mala jednu, ktorá ani nebola šanca, a dali gól. My nedáme gól zo štyroch – piatich.“ Prešov teda na ihriskách súperov zakopol tretíkrát. „Podľa mňa táto prehra nebude znamenať nič, máme teraz doma Liptovský Mikuláš, musíme ich poraziť. Hráme doma, musíme vyhrať a na toto zabudnúť. Začať hrať lepšie, začať premieňať šance, aby sme sa dostali do pohody a udržali sa hore až do konca jesene. Potom uvidíme, čo príde v zime," ozrejmil prešovský kapitán pre oficiálny web plán na najbližšie obdobie.

2. liga – 9.kolo: MŠK Rimavská Sobota – 1. FC Tatran Prešov 1:0 (0:0)

Gól: 73. Kostúrik, ŽK: 43. Gálik – 25. Lipták, pred 501 divákmi rozhodoval Vlčej Zostavy:

1. FC Tatran: Talian – Papaj, Petráš, Krajník, Hatok – Jacko, Lipták – Katona, Poliaček, Leško – Nworah R. Sobota: Kostolanský – Migaľa, Poliach, Sivčević, R. Rubint – Gálik, Nilaš – Kurák, Válovčan (58. Köböl), Jánošík (80. Lupták) – Kostúrik (90. Zvara)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM