Ľubomír Hudačko Kultúra

Voľné dni si treba užiť, siahnite po šikovnom ťaháku: 10 tipov, čo robiť v Prešove počas víkendu

Nejaký ten oddych nikdy nezaškodí. A dobre zrelaxovať sa dá aj v našom meste. Ak rozmýšľate, čo si počas voľných dní počať v Prešove, ponúkame vám šikovný ťahák. Vybrali sme desať tipov na tento víkend, ktoré by vás mohli osloviť.

Ilustračný obrázok k článku Voľné dni si treba užiť, siahnite po šikovnom ťaháku: 10 tipov, čo robiť v Prešove počas víkendu
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy 2015

na Hlavnej do 23. decembra

Nenechajte si ujsť atmosféru vianočných trhov v Prešove, ktoré sa začínajú na Kataríny. Ponuka od stovky rôznych stankárov, atrakcie pre deti a kultúrny program. Súčasťou je aj vynovená výzdoba v centre mesta. Každý deň na Hlavnej až do 23. decembra.

Freeborn Brothers

4. decembra od 21.00 vo Wave

Čaká vás koncert Gypsy Hobo Grass Punk'n'roll Orchestera v zložení Niko Soszynski- vocals, banjo, washboard, footdrums, Matt Plesniak – vocals, guitars, stompfoot tambourine a Chris Pasieka – double bass. Vo Wave klube od 21.00.

Vianočné trhy v Starom Dobrom Mexiku

Od 11:00 do 22:30 každý deň do 23.12.

Nenechajte si ujsť atmosféru najkrajších sviatkov roka v našom meste. Dotvárať ju budú aj vianočné trhy v Starom Dobrom Mexiku. Pochutnať si možete na tradičných slaných i sladkých jedlách, vareného vínka, či domáceho punču. Trh bude otvorený do 23.12. každý deň od 11:00 do 22:30.

Chyť ma v Prešove

5. decembra od 14.00 na Pešej zóne

Prostredníctvom appky chyť niekoho so zaujímavou výzvou. Aplikácia ťa bude navigovať priamo k zvolenej osobe. Takto máš šancu spoznať zaujímavých ľudí. Nezabudni pozvať čo najviac svojich známych, pretože čím viac ľudí tam bude, tým viac zábavy sa črtá.

DZS Prešov vs 1. BVK Bratislava

5. decembra od 18:00 v Spojenej škole Ľ. Podjavorinskej

V 14. kole Extraligy žien privítajú prešovské volejbalistky na domácej palubovke tím 1. BVK Bratislava. Domáce hráčky sa pred odvetnou časťou posilnili o mladú talentovanú nahrávačku Slávku Salamonovú a skúsenú smečiarku Martinu Srncovú ktoré hneď v ich prvom vystúpení priniesli oživenie do hry mladých prešovských volejbalistiek.

Jana z Arku

5. decembra od 18:30 v DJZ

Pôvodný slovenský muzikál na motívy legendami opradeného života zbožnej pastierky. Autori: Michal Náhlík – Martin Husovský – Róbert Mankovecký – Renata Ptačin. Réžia: Michal Náhlík.

Tatran Prešov – Naturhouse La Rioja

5. decembra od 18.30 v Tatran hanball arene

Prešovskí hádzanári zabojujú proti druhému celku tabuľky o tretiu výhru v skupine. Naposledy získali tri body proti Vojvodine a v poslednom zápase s favoritom už nemajú čo stratiť. Aj keď šanca na postup už vyhasla, koňare si zaslúžia za účinkovanie v ťažkej súťaži absolutórium.

Jazz vs folklór

5. decembra od 20.00 v DrinkIn Bare

Na Mikuláša bude veselo. V predvianočnom období bude pre vás pripravený jedinečný koncertný projekt Folklór vs Jazz. Čaká vás fúzia jazzových inštrumentalistov pod vedením Mária Garberu a ľudovej hudby Šarišanci. A možno príde aj Mikuláš.

Mikulášsky predvečer

5. decembra od 20.00 v Bizarre

Koncert kapiel GeRock Kabát revival a Olympic revival zahrajú počas mikulášskeho predvečera. Najväčši hity legendárnyych českých skupín si za vstupné 2 eurá budete môcť vychutnať 5. decembra v Bizarre.

Regenerácia

5. decembra od 21.00 vo Wave

Na decembrovej edícií Regenerácie sa predstaví mladá reggae dvojica, ktorá sa nedávno objavila na slovenskej scéne, ale napriek tomu majú úspech a svoju show odohrali vo viacerých kluboch po celom Slovensku. Okrem dvojice Saniel a Sue si svoj set odohrá aj selecta Prograss člen rožňavsého RVZoO Soundu.

Môže vás zaujímať:

Rozhovor s Ivanom Táslerom: Rád spomínam na časy, keď sme hrávali na lavičkách na Sídlisku III

Prešovčania, počas Vianočných trhov nás čaká aj kultúrny program: Študujte, kto všetko v centre mesta vystúpi!

V Prešove sa na adventné obdobie pripravujú novinky: Tešte sa aj na beh v čertovských rožkoch!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM