Ľubomír Hudačko Iné športy

Volejbalistom Prešova sa nedarí: Prehrali aj východniarske derby a stále nemajú ani bod!

V extralige mužov bolo vo volejbale na programe východniarske derby. V skupine o 1.-6. miesto vyhral ŠK Chemes Humenné v 2. kole nad VK Mirad PU Prešov 3:1. Humenné ma zatiaľ plný počet šesť bodov, Prešov je bez bodu.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistom Prešova sa nedarí: Prehrali aj východniarske derby a stále nemajú ani bod!
Zdroj: Dnes24.sk

Hostia vyhrali prvý set, ale potom dominovali domáci, univerzál Mikolaj Sarnecki zaznamenal 28 bodov.

Skupina o 1. – 6. miesto – 2. kolo: ŠK Chemes Humenné – VK Mirad PU Prešov 3:1 (-20, 21, 19, 20) 101 min, rozhodovali: Mokrý a Höger, 550 divákov.

Humenné: De Amo 3, Sarnecki 28, Jakubov 10, M. Mizerák 2, Javorčík 3, Joščák 7, libero Szymczak (Pavelka 0, Mlynarčík 1, J. Hriňák 0, Beňa 3, Benčič 0). Tréner: R. Vlkolinský.

Prešov: S. Lampart 1, Lux 13, Hudák 15, Macko 6, Digaňa 12, Faron 9, libero T. Lampart (Pavlinský 1, Závacký 0). Tréner: Ľ. Šalata.

Richard Vlkolinský (tréner ŠK Chemes Humenné): “Prešovčania, čo sa týka útočiacich smečiarov, sú veľmi dobre vybavení. Na ich striedanie úderov a smerov bolo veľmi ťažké reagovať a tak sme v obrane potom boli často na iných miestach ako bolo potrebné. Prešov to robil veľmi umne a my sme museli byť veľmi trpezliví a vrátiť to súperovi rovnakou mincou – útokom. No a potom buď prídu chyby na ich strane, alebo to niečím zlomíme, čo sa aj stalo.”

Ľuboš Šalata (tréner VK MIRAD PU Prešov): “V každom prípade sme dnes hrali s favoritom nie len tohto zápasu, ale myslím že aj celej súťaže. Išli sme do zápasu s tým, že nemáme čo stratiť a každý získaný set, alebo bod je pre nás vzácny, lebo v zložení v akom teraz hráme, si na viac trúfať nemôžme. Veľmi dobre sme hrali v prvom sete, keď sme dokázali vytvoriť tlak servisom. No to nám vydržalo len ten jeden set a potom sme už neboli schopní účinne ubližovať súperovi.”

Zdroj: Monika Fecenková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM