Ľubomír Hudačko Iné športy

Volejbalistom ide karta, zvládli dôležitý duel: Doma porazili aj lídra tabuľky

Prešovskí volejbalisti zdolali lídra tabuľky a zaistili si postup v prvej štvorke.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistom ide karta, zvládli dôležitý duel: Doma porazili aj lídra tabuľky
Zdroj: Veronika Mihaliková

Volejbalisti Prešova ukončili kalendárny rok víťazstvom v šlágri kola nad Komárnom 3:1 (21, 21, –19, 13) a pred posledným kolom základnej časti majú istotu postupu do nadstavby z hornej časti tabuľky. Dnes24.sk o tom informoval prešovský volejbalový klub.

Zverenci Erika Digaňu v priebehu celého zápasu dominovali.

Výpadok výkonu zaznamenali len v treťom sete. Najviac bodujúcim hráčom stretnutia sa stal kapitán Prešovčanov Michal Ščerba (17 bodov).

Hlasy po zápase

Erik Digaňa, tréner VK Prešov: „Víťazstvo sa rodilo ťažko. Mali sme informácie, že Komárno má nabitý program a mohli nastúpiť v akejkoľvek zostave. Takticky sme sa museli pripravovať takmer na všetkých, aj tých, čo sme nevedeli. Druhá vec veľmi nepríjemná, pretože chlapci celý týždeň neboli v ideálnom zdravotnom stave. To znamená, že ten tréningový cyklus bol oveľa horší. Som rád, že sme vyhrali. Bolo to dôležité s pohľadu, že to bol posledný zápas tento rok, aby nám chutila kapustnica.“

Richard Vlkolínsky, tréner Rieker UJS Komárno: „Myslím si, že to nebol optimálny šport z oboch strán. Množstvo chýb, divákov nenadchlo, obojstranne veľa. Chýb sme urobili samozrejme my viac. Chcel som, aby ma v konečnom ohľade niektorí hráči prekvapili v tej zostave, v ktorej sme hrali, ale nestalo sa. Budeme s tým musieť niečo spraviť, takže to nehodnotím veľmi pozitívne."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM