Ľubomír Hudačko Iné športy

Volejbalistka Katka mala depresie a chcela skončiť, potom dostala ponuku do Čiech, FOTO

Kedysi tancovala, chvíľu hrala futbal. No rozhodla možnosť hrať volejbal a hoci s ním chcela skončiť, karta sa obrátila. Vyspovedali sme hráčku VK Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistka Katka mala depresie a chcela skončiť, potom dostala ponuku do Čiech, FOTO
11
Galéria

Svoje viacnásobné označenie za najlepšiu hráčku prešovského volejbalového tímu vníma s pokorou ako úspech celého tímu. Katarína Paulínyová v rozhovore pre Prešov 24 prezradila viac o svojom príbehu v kariére.

„Na poste univerzálky som dva roky, nerada sa však chválim. Na to, aby som získala bod, mi musí niekto prihrať loptu a následne mi ju nahrať. Nikdy v tom nie som sama a preto to beriem ako úspech celého družstva. Vždy sa snažím mať čistú hlavu,“ hovorí sympatická Katarína.

Vyhľadala psychológa

Každý súper má podľa nej svoje kvality. VK Prešov si v tabuľke v skupine zdolaných napokon upevnil 6. miesto a tím čaká play off. Naposledy vyhral s Brusnom 3:0 na sety.

„Trošku nám chýbala víťazná mentalita, ale máme na to. Máme chémiu, vieme, čo chceme dosiahnuť,“ vysvetľuje hráčka s číslom 19, ktorá si však prešla v kariére aj ťažšími chvíľami.

„Vytvárala som si sama na sebe tlak, vyžadovala som od seba maximum. Bola som kapitánkou a chcela som dať do toho všetko, začala som sa však v tom strácať, nedarilo sa mi a vyčítala som si to. Do toho prišlo ťažšie obdobie aj v osobnom živote. Pomohol mi však psychológ, naviedol ma na správnu cestu. Človek sa niekedy uzatvorí do seba a to je to najhoršie,“ povedala.

Chcela skončiť, no dostala ponuku

V tíme sa učí od bývalého legendárneho hráča Martina Sopka staršieho, práve on je totiž zrénerom našich volejbalistiek.

„Je prísny, ale aj priateľský a vždy sa hráčkam snaží pomôcť. Aj mňa naviedol na správnu cestu a veľakrát mi pomohol. Pred časom som chcela totiž ukončiť kariéru, dostala som sa do depresie a nechcela som ďalej hrať. Prišla som za ním s tým, že už ďalej nechcem pokračovať. Začali sme sa o tom rozprávať a povedal mi, nech si oddýchnem, ale že nech to ešte budúcu sezónu skúsim. Momentálne sa už teším z volejbalu, dostala som ponuku aj do českej extraligy,“ prezradila ďalej viac o zaujímavosti vo svojej kariére.

Katarína máva tréning každý deň, v sobotu je zápas a v nedeľu jediný deň voľna. Preto momentálne ani nemá priateľa a skôr sa zameriava na seba.

Stačí vydržať

Hlavné je podľa nej pracovať na sebe a nevzdávať sa hneď na začiatku.

„Mám pocit, že dnešné dievčatá si myslia, že všetko pôjde hneď, no nie je to tak. Aj ja som flákala tréningy a radšej išla von. Sedávala som na lavičke, potom som však dostala príležitosť a tej som sa chopila. Stačí len vydržať,“ vysvetlila.

Katarína tiež potvrdzuje, že s volejbalom sa málokto uživí.

Predtým študovala na Prešovskej univerzite masmediálne štúdiá, no keďže je skôr tvorivejší typ, učiť sa o dejinách žurnalistiky nebolo pre ňu to pravé.

Hovoria jej, že už zaťahuje

Čo sa týka športových cieľov, ideálne by pre ňu a celý tím bolo v tejto sezóne uspieť v play off a poškuľovať po medaile.

„V lige sú vyrovnané tímy, s každým sa dá hrať. Minulé roky bola nedobytná Slávia, v tejto sezóne sme sa presvedčili, že s nimi vieme vyhrať. Ak chceme byť však úspešné, musíme poraziť aj niekoho ako je VKP Bratislava či Nitra. Ja som hrávala za Liptovský Hrádok, kde si ma všimol Prešov. Zaujala ma táto príležitosť, ale aj možnosť ísť tu študovať na vysokú školu. Viaceré moje spoluhráčky tiež nie sú Prešovčanky, máme v tíme taký mix,“ prezradila.

Katarína kedysi tancovala, chvíľu hrala aj futbal. No za volejbalovú kariéru vďačí jej bývalej trénerke, ktorá ju k tomuto športu priviedla. Vo farbách Prešova nastupuje pravidelne.

„Prešov je pekné mesto. Po šarišsky ešte nezaťahujem, ale doma mi hovoria, že áno. Ľudia tu sú milí, no mňa to viac ťahá na rodný Liptov. Mám rada tamojšiu prírodu a mentalitu,“ dodala na záver šikovná hráčka VK Prešov.

Objektívom: Volejbalistka Katarína chcela skončiť kariéru, ťažké obdobie zvládla
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM