Ľubomír Hudačko Šport

Pôsobivý nástup volejbalistov Prešova: Tréner si počas duelu mohol dovoliť nechať odpočívať hráčov

V úvodnom zápase extraligy mužov 2014/2015 vyhrali volejbalisti VK Mirad PU Prešov na palubovke VK Ekonóm SPU Nitra hladko 3:0. Smer duelu určil skvelý úvod, keď Šarišania viedli rýchlo už 8:0 a neskôr si tréner Šalata mohol dovoliť aj stiahnuť hráčov a nechať ich odpočívať.

Ilustračný obrázok k článku Pôsobivý nástup volejbalistov Prešova: Tréner si počas duelu mohol dovoliť nechať odpočívať hráčov
Zdroj: Dnes24.sk

Skúsenejší hostia posilnení o reprezentantov Martina Sopka a Michala Červeňa, či nahrávača Kamila Feňa a smečiara Juraja Drobňáka mali celý duel navrch a v treťom sete už mohol tréner Ľuboslav Šalata aj prestriedať základnú zostavu.

Prešov mal impozantný nástup do duelu, keď na prvom technickom timeoute viedol už 8:0, pričom “bombardér” Sopko dal tri esá. Prešovčania v pohode kontrolovali priebeh a prvý set vyhrali hladko 25:13. V druhom domáci Nitrania, ktorí nastúpili bez štyroch hráčov zo základu, vzdorovali o niečo viac, ale nakoniec aj druhý set vyhrali hostia bez problémov 25:16. V treťom sete už nechal tréner Šalata odpočívať Sopka, Červeňa i Drobňáka, potom išli dole aj Lux a Feňo. Šarišania mali jasne navrch, tretí set vyhrali 25:20 a celý duel televíznej predohrávky 2. kola hladko 3:0. V sobotu sa Prešov stretne v 1. kola doma s Prešovom, Nitra zavíta do Myjavy.

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: “Sami sme boli plní očakávaní, ako sa vysporiadame s prvým zápasom a som rád, že sme potvrdili rolu favorita. Mohol som si tak dovoliť dať priestor všetkým hráčom, aby si zahrali a dobre sa každý z nich zhostil svojej role. Ak sa chrípka podpísala na ich výkone, tak verím, že domáci by viac vzdorovali. Aj tak však verím svojim hráčom, že by tento zápas zvládli.”

VK Ekonóm SPU Nitra – VK MIRAD PU Prešov 0:3 (-13, –16, –20) 70 min, rozhodovali: Juráček a Královič, 150 divákov. Nitra: Porubský 2, Sťahuliak 9, Hoďák 5, Marciš 3, Hláčik 3, Mečiar 9, libero Mikušovič (Švec 0, Valent 0, Petrík 0). Tréner: R. Chudík. Prešov: Feňo: 0, Lux 12, Červeň 6, Faron 4, Sopko 8, Drobňák 8, libero T. Lampart (Hudák 3, Macko 2, Závacký 0, Digaňa 4, Rajduga 3). Tréner: Ľ. Šalata.

foto: VK Mirad

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM