Jakub Forgács Správy

Voľby v prešovskom študentskom domove: Nával študentov pri urnách zatiaľ nezaznamenali

Voliči od rána chodia k volebným urnám prešovského študentského domova priebežne a voľby tu prebiehajú pokojne. Zvýšený záujem o voľby sa očakáva až v neskorších hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Voľby v prešovskom študentskom domove: Nával študentov pri urnách zatiaľ nezaznamenali
Zdroj: TASR

V Študentskom domove na Ulici 17. novembra hneď vedľa Prešovskej univerzity v Prešove sídlia dva volebné okrsky. Ani v jednom dnes ráno nezaznamenali zvýšený počet študentov. Predpokladajú ho až v neskorších hodinách. Voliči od rána chodia k volebným urnám priebežne a voľby prebiehajú pokojne.

Na chodbe študentského domova sa pohybovali nielen mladí, ale aj starší obyvatelia mesta Prešov. Podľa pani Kláry sú voľby povinnosťou každého občana, mladého aj starého, bez rozdielu. Marek prišiel voliť so svojím psom a s vtipom poznamenal, že by to nechal radšej na neho.

Radomír Malinovský prišiel k volebným urnám z iného dôvodu. „Ja som sa rozhodol voliť kvôli tomu, že je to moja občianska povinnosť a zároveň preto, lebo potom môžem politikov aj kritizovať, keď som ich zvolil,“ povedal.

Zástupca mladej generácie Jakub Guntáš berie voľby ako samozrejmosť a k urne pristupuje preto, aby to dopadlo tak, ako chce. „Je to moja občianska povinnosť, preto som tu. Prvýkrát som volil v novembri minulý rok a teraz je to moja druhá voľba. Pokyny ovládam a nemusel som si ich nijako zisťovať,“ poznamenal Branislav Bujňák, ďalší z mladých voličov, ktorý odovzdal svoj hlas ráno v študentom domove v Prešove.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM