Ľubomír Hudačko Samospráva

Voľby v Prešove v číslach: 74 459 voličov, 79 okrskov a k urnám môže prísť 710 cudzincov

Kanceláriu pre voľby prešovská radnica zriadila v budove Mestského úradu na Jarkovej ulici. Prešov má aktuálne 74 459 oprávnených voličov, ktorí môžu voliť v 79 okrskoch.

Ilustračný obrázok k článku Voľby v Prešove v číslach: 74 459 voličov, 79 okrskov a k urnám môže prísť 710 cudzincov
Zdroj: Webnoviny.sk

Prešovčania, ktorí majú akékoľvek otázky v súvislosti s konaním volieb do orgánov vyšších územných celkov, môžu sa obrátiť na pracovisko v budove Mestského úradu v Prešove, na Jarkovej ulici číslo 26, kde je kancelária prvého kontaktu a ohlasovňa a evidencia pobytu občanov.

Svoje námietky môžu podať aj e-mailom na adresu volby@presov.sk. Ak občania nedostanú do 15. októbra Oznámenie o čase a mieste konania volieb, môžu to reklamovať práve na tomto pracovisku. Tu vybavia aj chyby v mene, či zmenu adresy.

Hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová uviedla, že cieľom zriadenia kancelárie pre voľby je, tak ako pri iných voľbách, aby údaje v zoznamoch voličov zodpovedali skutočnosti. Každý občan, ktorý spĺňa podmienky zapísania do zoznamu voličov a nefiguruje v ňom, alebo zistí v doručenom oznámení o čase a mieste konania volieb chybu, je oprávnený požiadať o dopísanie do zoznamu voličov, prípadne o vykonanie opravy údajov.

Podľa hovorkyne, väčšina domácností už oznámenia o konaní sa volieb v priebehu tohto týždňa dostala. Podľa aktuálnej evidencie, v Prešove je v zoznamoch voličov zapísaných 74 459 oprávnených voličov, k urnám môže prísť aj 710 cudzincov. Mesto bude mať 79 volebných okrskov.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM