Ľubomír Hudačko Správy

Vodičov čaká ŤAŽKÁ skúška: Most na Solivarskej čaká demolácia, pripravte sa na OBCHÁDZKY

Dôvodom uzávierky je demolácia pôvodného mostného objektu a prípravných prác pre spustenie premávky po novom mostnom objekte na Solivarskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Vodičov čaká ŤAŽKÁ skúška: Most na Solivarskej čaká demolácia, pripravte sa na OBCHÁDZKY
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

Od soboty 1. júla do nedele 9. júla 2023 bude uzavretý most ponad rieku Sekčov. Dnes24.sk o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová. Vodičov tak čaká zmena organizácie dopravy v tejto lokalite a zmeny v premávke liniek MHD.

Miesto bude uzavreté v úseku od križovatky s ulicou Ku Škáre po vjazd ku zberných surovinám.

„Dôvodom uzávierky je demolácia pôvodného mostného objektu a prípravných prác pre spustenie premávky po novom mostnom objekte na Solivarskej ulici. Pre vnútromestskú tranzitnú dopravu nebude Solivarská ulica prejazdná v úseku od okružnej križovatky na Východnej ulici po križovatku s ulicami Armádneho generála Svobodu a Švábska,“ vysvetlila Šitárová.

Zmeny pre obyvateľov

Prístup pre viacerých obyvateľov a rezidentov do oblasti ulíc Okrajová, Kraskova a Solivarská možný len pravostranným vjazdom z ulice Armádneho generála Svobodu a pravostranným výjazdom na Švábsku ulicu.

  • do tejto oblasti sa nebude možné dostať ľavým odbočením zo Švábskej ulice
  • priamym smerom zo Solivarskej ulice zo smeru od Dulovej Vsi,
  • zároveň sa z tejto oblasti nebude dať odbočiť doľava na ulicu Armádneho generála Svobodu a ísť rovno na Solivarskú smerom na Dulovu Ves

„Pre zlepšenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky dôjde k zmene organizácie dopravy na križovatke Solivarská – Armádneho generála Svobodu – Švábska. Hlavná cesta bude v priamom smere Švábska – Armádneho generála Svobodu a dôjde k uzavretiu ľavého odbočenia zo Solivarskej ulice na Švábsku ulicu,“ priblížila ďalej Šitárová s tým, že po celý čas uzávierky bude na vyššie uvedenej križovatke cestná svetelná signalizácia vypnutá.

Zmeny aj pre MHD

Premávka sa bude riadiť dočasným dopravným značením, prípadne bude riadená políciou.

„Mesto Prešov prosí vodičov a všetkých účastníkov cestnej premávky o zvýšenú opatrnosť pri prechádzaní daným úsekom, o trpezlivosť, rešpektovanie dočasného dopravného značenia a pokynov polície,“ dodala Šitárová.

Zmeny sa dotknú aj premávky liniek MHD, o čom Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) informuje na svojej webstránke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM