Ľubomír Hudačko Rôzne

Vodič prešovskej MHD zažil v práci všeličo: Vo vozidle ľudia zabudli už aj pálenku, jeden cestujúci ho dokonca udrel!

Vo svojej práci to má poriadne pestré. Vodič prešovskej MHD Miroslav prezradil, že už zažil aj úder od cestujúceho a taktiež našiel aj nejednu vec, ktorú ľudia vo vozidlách zabudli. Napríklad aj fľašu pálenky...

Ilustračný obrázok k článku Vodič prešovskej MHD zažil v práci všeličo: Vo vozidle ľudia zabudli už aj pálenku, jeden cestujúci ho dokonca udrel!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

To, čo je najväčším problémom u cestujúcich neprekvapuje, je ním alkohol. Podľa Miroslava, vodiča prešovskej MHD, sa ľudia vo vozidlách nesprávajú ukážkovo.

„Ľudia sú opití, robia v autobusoch bordel. Rijú klincami po oknách, sprejujú sedadlá, hádžu na zem papierové tácky od pizze a neraz sa aj pozvracajú. Ak to aj niekto z cestujúcich vidí, ľudia sú ľahostajní a nikto ma nepríde upozorniť,“ hovorí vodič, ktorý si potom musí sám autobus vyčistiť. Zvratky je totiž cítiť a nie na každej konečnej zastávke majú vodiči vodu, aby to umyli. "Snažíme sa to s kolegami zmyť to aspoň metlou. Ale raz sa mi stalo, že aj tú mi v noci ukradli. Nechápem, na čo im bola,“ povedal s trpkým smiechom vodič Miro.

Spomenul si však aj na nepríjemné skúsenosti. Jeden podnapitý cestujúci ho napadol. „Vystrájal, tak som šiel k nemu a udrel ma,“ hovorí. Títo cestujúci si v nočných spojoch kadečo zabudnú. „Najčastejšie sú to peňaženky, mobily, kolega našiel aj fľašu pálenky, balíček marihuany a ja nepoužité tampóny,“ prezradil. A aký by mal byť vlastne vodič, ktorý chce jazdiť na nočných spojoch? Miroslav obsluhuje totiž už len výlučne tie. "Musí byť vyspatý a mať pokojnú povahu,“ dodal na záver Miro, vodič MHD v Prešove. Za volantom trávi viac ako dve desiatky rokov.

Môže vás zaujímať:

Retrozáber známych Prešovčanov, ktorý ste len tak vidieť nemohli: Spoznáte, kto je na snímke? FOTO

Na prvý pohľad obyčajná dopravná značka na Levočskej v Prešove: Pozriete sa však lepšie a udrie vám to do očí!

Majú za sebou nevšedný zážitok: Kde koncertovala prešovská kapela Sunlips len tak neuhádnete!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM