Rôzne

Vnútroblok na Karpatskej ulici v Prešove má novú tvár: Pribudli aj parkovacie miesta

Vnútroblok na Karpatskej ulici v Prešove sa dočkal vynovenia. Okrem iného tam pribudli nové parkovacie miesta. Tu sú ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Vnútroblok na Karpatskej ulici v Prešove má novú tvár: Pribudli aj parkovacie miesta
Zdroj: Mesto Prešov

Ako informovala prešovská radnica, stavebné práce v tomto vnútrobloku zahŕňali najmä skvalitnenie priestoru, výsadbu stromov a kríkov a inštaláciu detských zariadení. „Vzhľadom na to, že v danej lokalite takisto chýbali aj parkovacie miesta, sa vytvorilo aj 20 nových parkovacích miest vrátane jedného miesta pre zdravotne znevýhodnených ľudí,“ uviedla radnica.

Parkoviská sú vybudované z vegetačných tvárnic, prístupová komunikácia má asfaltový povrch a vybudovaný je aj dlažbový chodník. Na začiatku aj na konci chodníka je vyznačený 0,4 m široký pás pre nevidiacich.

„Vo vnútrobloku sa doplnilo verejné osvetlenie, vysadili sa stromy a kríky a pribudli detské zariadenia i prvky drobnej architektúry, ako nové lavičky či odpadkové koše,“ doplnila radnica.

Celkové náklady potrebné na vybudovanie parkoviska boli podľa radnice v objeme 39 103,34 eur. Stavbu realizovala firma EGM.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM