Správy

Víťazi sú známi: Na NAJKRAŠIE predzáhradky a balkóny v Prešove je radosť sa pozerať, FOTO

O svoje okolie sa oplatí starať. Potom je totiž šanca uspieť v súťaži o najkrajšie predzáhradky či balkóny, o čom sa presvedčili ich víťazi.

Ilustračný obrázok k článku Víťazi sú známi: Na NAJKRAŠIE predzáhradky a balkóny v Prešove je radosť sa pozerať, FOTO
11
Galéria

Už piatykrát boli v Prešove ocenené najkrajšie predzáhradky, balkóny a okolia vchodov do bytových domov. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Ďakujem všetkým, ktorí si aktívne všímajú okolie a aj tým, ktorí sa oň s láskou starajú. Verím, že tento ročník opäť motivuje aj ďalších Prešovčanov, ktorí skrášľujú svoje predzáhradky, balkóny či okolia vchodov, aby sa prihlásili a pochválili sa," uviedla primátorka Andrea Turčanová pri oceňovaní víťazov.

V kategórii Najkrajšia predzáhradka pred rodinným domom sa na prvom mieste umiestnila pani Monika, ktorá do súťaže prihlásila predzáhradku svojich rodičov.

Víťazné miesta

Pred rodinným domom na Gápľovej ulici je o starostlivosť postarané dvojicou manželov.

Predzáhradke dominuje zeleň, precízne strihané okrasné stromčeky a kríky a množstvo trvaliek. Na druhom mieste v tejto kategórii sa umiestnil pán Miroslav z Justičnej ulice, ktorého do súťaže nominovala dcéra Lucia.

„Vo svojej predzáhradke má zaujímavé druhy okrasných drevín, ktoré efektne a vkusne dopĺňajú pestovaný trávnik. Tretie miesto v tejto kategórii patrí pani Eve z ulice Jána Nováka. Predzáhradka tejto výherkyne vyniká najmä svojou farebnosťou, ktorou teší okoloidúcich počas letných mesiacov,“ upresnili k téme z prešovskej radnice.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Najkrajší balkón v Prešove má pani Monika z Prostějovskej ulice. Sympatická Prešovčanka neskrývala svoju radosť z výhry a s úsmevom priznala, že ju očakávala.

Uspeli aj seniori

„Druhé miesto v tejto kategórii si odniesol rozkvitnutý balkón pani Anny zo Šmeralovej ulice a tretie miesto patrí Zariadeniu pre seniorov Harmónia Cemjata, ktoré do výsadby kvetov a skrášľovania priestorov zapája aj svojich klientov,“ vysvetlilo ďalej mesto.

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Najkrajšie okolie vchodu do bytového domu majú Prešovčania bývajúci na Prostějovskej 41. Obetavo sa oň stará pán Rastislav. Priestor je lemovaný rôznymi druhmi okrasných drevín, trvaliek i kvetov. Nechýba pestovaný trávnik, chodníčky a dekorácie.

Originálne lavičky

Druhý najkrajší vchod pred bytovým domom môžu Prešovčania nájsť na Popradskej ulici.

„S manželom sa oň stará pani Jana, zaujímavosťou sú originálne lavičky, ktoré vyzdobili technikou vypaľovania do dreva. Tretie miesto si v tejto najväčšej kategórii odniesol pán Miroslav, ktorý do súťaže prihlásil vchod pred svojím bytovým domom na Prostějovskej ulici,“ priblížili informácie z radnice.

Ceny pre víťazov

Výhercovia v každej kategórii získali hodnotné ceny od partnerov súťaže a generálneho partnera súťaže.

Medzi cenami bolo kvalitné elektrické náradie do záhrady ako kosačka na trávu, elektrické nožnice na trávniky a živé ploty, užitočné pomôcky na skrášľovanie predzáhradok, balkónov či okolí bytových domov ako hnojivá, substráty, záhradné rukavice, ručné záhradné náradie, cibuľky kvetov a propagačné predmety mesta Prešov.

Viac záberov najkrajších predzáhradok či balkónov nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: mesto Prešov

Objektívom: Najkrajšie predzáhradky a balkóny v Prešove
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM