Kultúra

Víkend v Prešove pred Vianocami: Ešte stihnete vidieť Šarišan či jazzovú tančiareň

Bude sa dať kam zašiť. Veď v Prešove nás čaká množstvo kultúrnych podujatí, ktoré počas piatku a celého víkendu obohatí aj jazzová tančiareň a Šarišan.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Prešove pred Vianocami: Ešte stihnete vidieť Šarišan či jazzovú tančiareň
Foto: Ľubomír Hudačko

Vianoce so Šarišanom

20. decembra 18.00 v Kine Scala

Tradícia ovčiarstva na Slovensku siaha do dávnej minulosti. Na svätého Demetera zháňali bačovia ovce do dediny. Bol to deň ukončenia pastierskej sezóny, vyúčtovania a tzv. valaských hodov…

Tanzmaterial Live

20. decembra 21.00 vo Wave

Formácia členov dvoch kapiel – Korai Öröm a Korai Trancemission nadväzuje na tradície. Hudbou bubnov, basy s gitarou, drumble, fuyary a khoomei sa pretancujte do ázijských, berberských, španielskych a indických krajín.

Alžbetkin vesmír

21. decembra 11.00 hod. v planetáriu

Program určený predovšetkým pre žiakov 3. ročníka ZŠ. Je však vhodný aj pre ostatné zvedavé deti, ktorú sa chcú dozvedieť niečo o tom, prečo je nebo modré, prečo je vo vesmíre ticho a iné záhady vesmíru.

Vianočná rozprávka

21. decembra 16.00 vo Viole

Veselý príbeh s pesničkami o skoro stratených Vianociach. Vianoce nemajú len ľudia, ale aj zvieratká a aj oni sa ľahko môžu dostať na zoznam zlých a tak ohroziť svoje Vianoce. Samozrejme nemôže chýbať neposlušný čert a anjel, ktorý pomôže sviatky zachrániť.

Papyllon&White Place

21. decembra 20.00 v Stromoradí

Dve mladé prešovské formácie sa spájajú, aby priniesli domácemu publiku svoje verzie toho najsúčasnejšieho slovenského indie-popu.

Regenerácia

21. decembra 21.00 vo Wave

MC Flyydidd, pôvodom z Nigérie žijúci v Amsterdame,pri­nesie zmes karibského reggae – dancehallu a hip-hopu.

Vianočný koncert K. Koščovej

22. decembra 16.00 v Eperii

Spolu s muzikantmi originálne spracovali tradičné slovenské koledy a tiež niekoľko svetových vianočných hitov. Na svojich koncertoch tvorí čarovnú vianočnú a sviatočnú náladu.

Betlehém – radujme sa, veseľme sa

22. decembra 16.00 v Babadle

Divadelné spracovanie biblického príbehu o narodení Ježíška. Bábkoherecké predstavenie pre malých aj veľkých divákov. Vianočnú sviatočnú atmosféru dokresľuje krásny maľovaný Betlehém, bábky a koledy.

Slobodná Európa

22. decembra 19:00 hod. v Stromoradí

Rok 2019 je pre skupinu Slobodná Európa extra špecifický, keďže si v ňom pripomína 30 rokov svojej existencie. Toto okrúhle jubileum si oslavuje výročným turné 30 rokov tour 2019, ktoré je rozdelené na tri časti – jarná, letná a jesenno-zimná.

Vianočná jazzová tančiareň

22. decembra 20:30 hod. v Christianii

Do tanca aj do posluchu 20´s a 30´s jazzové hity vianočné i nevianočné v podaní vynikajúcich slovenských jazzových hudobníkov pôsobiacich v zahraničí – Sisy Fehér, Rasťa Uhríka, Gabriela Červeňáka a Karola Žabky.

A na záberoch si pozrite aj krásne gesto po tragédii v prešovskej bytovke od zahraničných hostí. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Ďalšie krásne gesto pre Prešov, pomoc venujú aj vietnamskí priatelia
3
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM