Ľubomír Hudačko Kultúra

Víkend sa blíži, je čas vyraziť za kultúrou: Pozrite si prehľad akcií v Prešove

Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo v Prešove. Ak teda stále hľadáte, kde by ste trávili nadchádzajúci víkendový čas, nemusíte cestovať mimo mesta.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa blíži, je čas vyraziť za kultúrou: Pozrite si prehľad akcií v Prešove
Zdroj: TASR

Prešov Open

Skúsiť „vyšachovať“ súpera bude môcť každý okoloidúci, ktorý si zároveň bude môcť aj vystreliť na basketbalový kôš. Akcia sa uskutoční dnes 1. augusta pred MsÚ po 18.00. Prešov Open je medzinárodným šachovým turnajom. Tento rok dosiahol počet prihlásených účastníkov takmer päťdesiatku šachistov. Okrem tradičných podujatí šachových turnajov sa v poslednom období veľmi úspešne aktivizuje aj rozvoj šachu mladej generácie projektom Šach na školách, kde sú zapojené prešovské školy a každým rokom sa tento projekt teší čoraz väčšej obľube.

Pivný festival do 3.8.

Tí, čo majú chuť na zlatý mok, majú príležitosť. Veď už 4. ročník Pivného festivalu sa aj tento rok uskutoční v Jazdeckom areáli v Prešove na Sídlisku III. Akcia potrvá do 3.8. Jednotným platidlom na festivale budú opäť „žetóny“ v hodnote 1,20 eur, ktoré si návštevníci budú môcť zameniť pri vstupe do areálu festivalu. V piatok od 19.00 sa môžete tešiť napríklad Katapult revival a Olympic revival.

Prvý prešovský folklórny festival

2.8.2014 na amfitéatri vystúpia:

  • Kapušančan 17:00 až 18:00
  • Šarišanček 18:20 až 19:20
  • Kandráčovci 19:40 až 20:40
  • Šarišan 21:00 až 22:00

Filmová noc na Šarišskom hrade

Sobotná zábava začína približne okolo 14.00 h. DJ Thierry sa zmení na drotára a bubeníka a prítomným predvedie ďalšie svoje umenie. Oficiálny sobotný program začína o 17.00 h. Ten bude plný prednášok napríklad pod vedením Tibora Lieskovského, ktorý bude hovoriť o odkrývaní pyramíd a o dobrú náladu sa postará hudobný projekt Open Mic Prešov spolu s jeho organizátorom Edom Klenom. Vystúpi aj najúspešnejší slovenský filmový kritik Peter Konečný so svojou prednáškou Noc najlepších svetových reklám. Plánované je tiež uvedenie filmu Výstava aj za účasti hercov. Program bude pokračovať tradičným pásmom filmov až do nedeľného rána.

Hanigovské hradné hry 2014

Už druhého augusta 2014 na Hanigovskom hrade. Svarog, Sarus, Horus, Horana a syn, Vrbovské vŕby, Erik Krajňák, Vejan – to všetko vás čaká v bohatom kultúrnom programe!

Skok z komína ZPA

Adrenalín nadovšetko! Hlavne pre nadšencov zážitkov, pri ktorých tuhne krv v žilách bude na programe počas skoku z komía firmy ZPA Křižík. Pomocou horolezeckých dynamických lán a kladiek sa teda uskutočí Rope jumping. Dni 2.3. a 4. augusta sa premenia skákanie zo 110 metrového pri autobusovej stanici v Prešove

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM