Ľubomír Hudačko Kultúra

Víkend sa blíži a ani vy sa nemusíte nudiť: Výber chystaných podujatí, ktoré vám odporúčame zažiť

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Pri rozhodovaní vám môžu pomôcť tipy našej redakcie na zaujímavé podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa blíži a ani vy sa nemusíte nudiť: Výber chystaných podujatí, ktoré vám odporúčame zažiť
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Gapa&Mečiar Blues Connection

17. marca 20:00 – 22:00 v Drink In Bare

Dlho sa Prešovom neniesol zvuk najznámejšieho saxíku v republike. Drinkin a Gapa sa rozhodli, že na začiatku predveľkonočnej sezóny naložia mládenci veľa bluesu a funky v podaní blues funkového projektu v zložení: Mário Gapa Garbera – saxofón, Roman Mečiar – el.gitara, spev, Braňo Valanský – basa, Ján Uhriňák – bicie. Špeciálnym hosťom večera bude charizmatická legenda československého motorizmu Igor Drotár.

Nemá kocúr večne hody

18. marca 18:30 – 20:10 v DJZ

Chudobná vdova má na vydaj dcéru, o ktorú sa uchádzajú hneď dvaja ženísi. Atraktívny, ale insolventný mladík a zároveň jeho bohatý, ale starý strýko. Každý z nich má teda celkom iné prednosti a nie je jednoduché vybrať si.

Tante Elze & Hviezda

18. marca 20:30 – 22:30 v Christianii

Pop pre slávnostné momenty kapely Tante Elze v spojení s nemilosrdne priamymi piesňami s o nič milosrdnejšími textami skupiny Hviezda.

Fúzy Múzy

18. marca 21:00 – 22:30 vo Wave Club

Prešovské trio vydáva po viac ako troch rokoch svojej existencie eponymný debutový album. Hudba vystavaná zo zvuku bicích, basgitary a gitary zavedie poslucháča do lunaparku psycho-thrillerových myšlienok a pocitov. Afterparty: Surreal (alternatiwave djs).

Výstava relikvií tibetských majstrov

19. marca 9:00 – 17:00 v PKO

Relikviami buddhov nazývame všetko, čo ostalo po veľkých východných majstroch, ktorí svoje životy zasvätili pomoci iným. Časti ich odevov, kúsok z fyzického tela, popol vložený do sošiek. Najpopulárnejšie sú však ringsely, malé perličky, ktoré sa našli po smrti Budhu Šakjamúniho v jeho popole. Moderná veda dodnes nevie vysvetliť, čo ringsely predstavujú, ako vznikajú, a ako je možné, že sa tieto maličké guľôčky dokážu rozmnožiť.

Smejko a Tanculienka

19. marca 10:00 – 11:30 v Kine Scala

Veselá pesničková fantázia pre deti s kúzlami a pesničkami ako Vlk a Kozliatka, Červená čiapočka, Budkáčik a Dubkáčik, Hruška.

Deň otvorených dní – Solivar

19. marca 10:00 – 17:00 NKP Solivar

Slovenské technické múzeum a mesto Prešov pozýva na Deň otvorených dverí v zrekonštruovanom sklade soli NKP Solivar v Prešove. Prezentácia tradičných remesiel, detské tvorivé dielne, súťaže, dobrá hudba, občerstvenie.

Výstava modelovej železnice

20. marca 11:00 – 18:00 Ďumbierska 40, Prešov

Jedinečný zážitok pre deti, Klub železničných modelárov pozýva na výstavu modelovej železnice. Čaká vás prehliadka viac ako 60 metrov trate. Vstup zdarma.

Alibaba

20. marca 16:00 – 17:00 v Babadle, Solivarská

Divadelná adaptácia slovenskej ľudovej rozprávky „Hopsa, horsa zem otvor sa!“ Tento známy príbeh v netradičnom spracovaní Vám prezradí, čo je rozum a šikovnosť viac ako sila a či je možné zvíťaziť nad zbojníkmi. Pre deti od 5 rokov.

Krajina pirátov

20. marca 16:00 – 17:00 v DAD

Každé dieťa raz túžilo stať sa pirátom, preplávať moria a objaviť poklad. Divadelná hra pripravená pre rodiny s deťmi prinesie dobrodružstvo priamo k Vám. Deti sa naučia pirátske umenia a ako vo všetkých hrách Juraja Benčíka ide i v tejto o zábavno-vzdelávací projekt a deti si i tu nájdu odpovede na otázky o tom, čo asi domov je, ako sa dá založiť krajina/štát a čo všetko k tomu treba.

Môže vás zaujímať:

V Prešove sa v lete chystá poriadna hudobná párty: Okrem Megadeth zahrajú na Harleys Days aj tieto kapely!

Na hudobnej scéne víri hladinu ďalšia prešovská kapela: Vysvetlenie vzniku názvu ElevenHill vás dostane!

Dobrý festival 2016 hlási potvrdené mená účinkujúcich: Prvé informácie, ktoré kapely na obľúbenom podujatí vystúpia!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM