Ľubomír Hudačko Rôzne

Viezli sme sa na trase Prešov-Košice: Naozaj to vlak po novom zvládne za 29 minút?

Vyskúšali sme si na vlastnej koži, či deklarovaný čas 29 minút bude stačiť na to, aby nás vlak REX odviezol z Prešova do Košíc. Poznáme odpoveď.

Ilustračný obrázok k článku Viezli sme sa na trase Prešov-Košice: Naozaj to vlak po novom zvládne za 29 minút?
Foto: Ľubomír Hudačko

Vlaky kategórie REX začali medzi Prešovom a Košicami jazdiť od začiatku marca. A cestou medzi týmito dvomi mestami stoja len v Kysaku. Deklarovaný čas, za ktorý by mal spoj stihnúť celú uvedenú trasu je 29 minút. Na vlastnej koži sme vyskúšali, či to tak naozaj je.

Jazda trvala len 25 minút

My sme si na skúšku vybrali spoj, ktorý z Prešova má vyrážať o 14.21 a v cieľovej destinácii má byť o 14.50 hod. Pri našej skúške to však nebola pravda. REX to totiž stihol ešte o niekoľko minúť skôr. Z Prešova sa vlak pohol presne o 14.23 a vystupovať sme mohli už o 14.48. Jazda teda trvala len 25 minút, čo je vynikajúci čas. Doposiaľ so zastávkami v jednotlivých obciach medzi dvomi najväčšími mestami na východe trvala cesta 42 a viac minút. Takto sa ani nenazdáte a ste na mieste.

„Mňa to prekvapilo, že jazda trvala tak krátko. A ani som si neuvedomila, že som nasadla na tento rýchlejší spoj. Samozrejme, vlaky sú staršieho typu a môžu odpudzovať, čiže v tomto zmena nenastala. Je však dobré ušetriť čas a byť na mieste skôr ako doteraz,“ povedala nám Zuzana, ktorá tiež cestovala do Košíc.

Kedy vyrážajú

Cesta naspäť do Prešova trvala už trochu dlhšie a to presne 30 minút. Vlaky REX jazdia z metropoly Šariša ráno o 6.00, 7.09, 8.01, ďalej o 14.21 a o 16.17. Nie všetky však majú predpísaný čas jazdy 29 minút, napríklad vlak o 16.17 má deklarovaný čas jazdy 34 minút. A z Košíc sa dostanete do Prešova o 6.14, 15.14, 16.14 a 17.13.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM