Ľubomír Hudačko Hokej

VIDEO: Zlatých chlapcov povzbudzoval aj Prešov. K postupu chýbal kúsok

Semifinále bolo na dosah. Aj keď Slováci po trojgólovej nádielke vstali z mŕtvych, na vytúžený boj o medaile si musíme nechať zájsť chuť minimálne na rok. Chlapci však nesklamali a zaslúžia si potlesk. Palce im držali aj Prešovčania!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Zlatých chlapcov povzbudzoval aj Prešov. K postupu chýbal kúsok
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Čierna tretina

Posledný zápas v Hartwall aréne na týchto MS začal pre našich krajanov ako zo zlého sna. Ani sme sa nenazdali a Väänänen strelou od modrej otvoril skóre. Nekoncentrovanosť a zlá rozohrávka našich zrážali na kolená aj v ďalších minútach, čo Fíni dokonale využívali. Staňa v bráne robil, čo mohol, ale inkasoval po čudesnom zákroku zakrátko aj druhýkrát, keď sa poľahky presadil Kontiola. Čiernej tretiny stále nebol koniec. Neudržali sme puk vo vlastnom obrannom pásme ani v 16. minúte a opäť Kontiola už vedel, čo robiť.

Pokus o zvrat

Veľmi slabý výkon dával na zvrat len malú nádej. Fanúšikov v prešovskej ICE aréne po mdlom výkone z úvodu zápasu ubudlo, avšak tí, čo ostali, nezúfali. Typicky slovenské bojovné srdiečko sa dostavilo na naše hokejky v správny čas. Možno zabral krik trénera v šatni, možno súdržnosť národa doma pod Tatrami. K obratu zavelil Miklík a keď o niečo neskôr prešla do siete aj bomba Sekeru, diváci ožili. Proti nám ale hralo aj kusisko smoly. Nastrelenia konštrukcie brány Suomi sme si mohli dať patentovať. Napriek nevyužitej presilovej hre v závere druhej časti hry sme šancu na vyrovnanie skóre naďalej cítili.

Na prahu senzácie

Prakticky odznova sa začínalo už po polminúte hry poslednej tretiny. Surový nedal po čiernej robote Radivojeviča Raantovi zblízka ani najmenšiu šancu a bolo 3:3! Senzačný zvrat z 0:3 proti silným Fínom sa javil ako z rozprávky. Následne si obhajcovia minuloročné striebra vytvorili ďalší tlak a štvrtý gól visel vo vzduchu. Avšak, zabudli brániť. Po ďalšej chybe potrestal našich gólom na 3:4 desať minút pred koncom Aaltonen. Aj keď sa v závere pri powerplay chlapci spod Tatier ešte pokúsili vyrovnať, stav sa už nezmenil. Rozhodne sa však za výkon nemuseli hanbiť. Prvú tretinu sme síce prespali, ale bojovnosť a hokejové srdce si zaslúži absolutórium: „Šťastie sme od seba asi odklonili sami nezvládnutou prvou tretinou. V takýchto zápasoch by sa nám to nemalo stávať. Nemôžeme proti takému súperovi začať štýlom, aký sme dnes predviedli – hrať otvorený hokej a púšťať ho do vyložených šancí. Domáci však už po našom prvom presnom zásahu trochu opadli, minimálne v druhej tretine sme boli lepším tímom na ľade a získavali sme prevahu. Škoda štvrtého gólu v našej sieti, ktorý sme dostali po individuálnej chybe, stratili sme tým zápas,“ výstižne za všetkých zhodnotil duel Michel Miklík.

Na tom istom mieste Slovensko vlani získalo striebro, tentoraz ostali pred bránami semifinále. Nielen pre Prešovčanov sú však hokejisti aj tak zlatí! Ďakujeme!

Foto, video: ľh

Hokej MS 2013 v Prešove
1
Galéria
Hokej MS 2013 v Prešove
15
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM