Ľubomír Hudačko Kultúra

VIDEO: Nový rekord v Prešove. Miestnu hymnu spievali naraz stovky ľudí!

Vydarený program na Hlavnej ulici podčiarkol aj nový slovenský rekord v spievaní piesne na jednom mieste. Hymna A od Prešova prilákala zanôtiť ju takmer 600 ľudí!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Nový rekord v Prešove. Miestnu hymnu spievali naraz stovky ľudí!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Akcie sa v rámci projektu Slovenský Liverpool zúčastnili starší i mladší. Oficiálne výsledok znie 586 ľudí, vytvorenie rekordu potvrdil komisár Slovenskej knihy rekordov Marián Angelovič: „Gratulujem Vám, Prešovčania! Potvrdzujem, že výkon je platný a bude veľmi ťažké prekonať ho,“ povedal. Následne predal primátorovi Pavlovi Hagyiarimi certifikát a ten dodal, že nabudúci rok sa mesto pokúsi vytvoriť nový rekord aj v inej disciplíne. Neoficiálne výsledky by však hovorili možno ešte o ďalšej stovke spievajúcich.

Projektom Slovenský Liverpool sa mesto Prešov hlási k bohatej hudobnej tradícii. Chce upriamiť pozornosť nielen na súčasnú tvorbu, ale aj na hudobné osobnosti Prešova z minulosti. Na pódiu sa predstavili kapely Free Voices či Sunlips a nechýbali ani folklórne vystúpenia. Prezentácia domácich kapiel na pódiu nenechala chladných miestnych obyvateľov ani počas zvukových skúšok. Náladu spríjemňovala BB country a prítomných prišiel pozdraviť aj slovenský hokejový reprezentačný brankár Jaroslav Janus, ktorý pochádza práve z Prešova.

Rekord v spievaní piesne A od Prešova
1
Galéria
Prešov - Rekord v spievaní
3
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM