Ľubomír Hudačko Kultúra

VIDEO: Chiki liki tu-a v čase vrcholiacej kampane? Spievajú o prezidentovi, ako inak, svojsky!

Koncertná kultovka Chiki Liki Tu-A sa vrátila z turné v Slovinsku, kde si nacvičili novú pesničku Prezident. Legendárna formácia z Prešova určila skladbu ako fiktívny singel a predstavila k nej aj svojský videoklip.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Chiki liki tu-a v čase vrcholiacej kampane? Spievajú o prezidentovi, ako inak, svojsky!
Zdroj: Dnes24.sk

Naživo ju hudobníci predstavia slovenským fanúšikom v utorok v Bratislave, v stredu si odskočia do Prahy a následne vystúpia v Banskej Bystrici, Nitre a Vrbovom. Tieto koncertné zastávky sú pokračovaním spoločnej šnúry so slovinskou formáciou Srečna Mladina.

Novinka Prezident nie je pre kapelu singel, ale takzvaný fiktívny singel. Basgitarista Martin Višňovský to vysvetľuje jednoducho. „Aj keď sme veľkí optimisti, nerátame s tým, že to niekto zahrá v rádiu. Ak by to niekto spravil, tak si myslím, že by mal pohovor s majiteľom.“

Pesnička vychádza v čase vrcholiacej kampane voľby hlavy Slovenskej republiky a podľa slov kapely „ide o predstavu toho, čo prezident stihne za jeden deň, ako mu plynie čas a čo všetko dôležité musí vybaviť.“ K Prezidentovi natočila kapela za štyri dni videoklip, ktorý režíroval Jaro Vaľko. Kapela v ňom neúčinkuje, rovnako by ste vo videu márne hľadali nejakého človeka. Hlavnú úlohu stvárnil Gebuľák.

„Inteligentní ľudia si to pozrú dva krát a aj tak to nepochopia. Tiež sme na to civeli so spadnutými sánkami. Tí ostatní to asi nepochopia vôbec, ale za pokus to stojí, tešíme sa na reakcie“ vyjadril sa Martin Višňovský o novom klipe. Novinka s nádychom recesie je predzvesťou piateho radového albumu Prešovčanov, ktorý fanúšikovia netrpezlivo očakávajú už niekoľko rokov. Podľa kapely je doska „vo vysokom štádiu tehotenstva.“ Ak všetko pôjde podľa plánu, mohli by ho hudobníci z Chiki Liki Tu-A stihnúť nahrať do leta. O hudbu k prezidentovi sa postarala celá kapela, text napísal Martin Višňovský.

foto: Jaro Vaľko

Zdroj: Prešov24/Edo Kopček

Chiki liki tu-a - Prezident
3
Galéria
Chiki liki tu-a - Prezident
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM