Milan Jusko Iné športy

Victor Slovak Open. Príde i olympionička z Londýna

Športová hala Prešovskej Univerzity v Prešove bude v termíne 6.-9. septembra dejiskom najvýznamnejšieho medzinárodného bedmintonového podujatia na Slovensku v tomto roku. Na Victor Slovak Open 2012 sa predstaví vyše 100 hráčov z 21 krajín zo 4 kontin

Fanúšikovia bedmintonu sa môžu tešiť na štart hráčov z krajín ako Wales, Izrael, Francúzsko, Malajzia, Nemecko, Rakúsko, Maďarsko, Írsko, Česko, Ukrajina, Švédsko, Slovinsko, Chorvátsko, Bulharsko, Srbsko, Bielorusko, Litva, Nórsko, Kanada, Juhoafrická republika a Slovensko. Turnaja sa zúčastnia aj dve účastníčky OH 2012 v Londýne – naša Monika Fašungová a Bieloruska Alesia Zajcevová, ktorá je nasadenou jednotkou v ženskej dvojhre.

Fašungová, nasadená ako turnajová dvojka, má v 1. kole voľný žreb, v 2. bude čeliť lepšej z dvojice Nathalie Ziesigová z Rakúska -Monika Szökeová z Maďarska. Slovenská mužská jednotka Michal Matejka sa v 1, kole stretne s kvalifikantom. Najvyššie nasadeným hráčom v mužskej dvojhre je Slovinec Iztok Utrosa.

Slovákov bude celkovo na turnaji 22. „Súbežne s turnajom prebehnú aj oficiálne oslavy 50 rokov bedmintonu na Slovensku, a konkrétne slávnostnou recepciou, ktorá sa uskutoční v piatok 7. septembra večer v priestoroch hotela Dukla. Okrem pozvaných zaslúžilých funkcionárov a úspešných hráčov histórie sa na oslave zúčastní viceprezident Svetovej bedmintonovej federácie (BWF) Torsten Berg, prezident Európskej bedmintonovej konfederácie (BEC) Poul –Erik Hoyer, generálny sekretár Európskej bedmintonovej konfederácie (BEC) Brian Agerbak, prezident SOV – František Chmelár, zástupcovia MŠVVaŠ SR ako aj primátor Prešova Pavel Hagyari,“ informoval Peter Tarcala, generálny sekretár Slovenského zväzu bedmintonu (SZBe).

prešov24/tasr foto: Richard Bálint

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM