Správy

Vianočné trhy v Prešove odštartujú už o pár dní: Novinkou bude doplnenie výzdoby

Počas vianočných trhov sa v Prešove rozsvieti výzdoba, ktorá bude na jednej z ulíc novinkou. Oboznámte sa vopred, na čo všetko sa tešiť už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Prešove odštartujú už o pár dní: Novinkou bude doplnenie výzdoby
Foto: Ľubomír Hudačko

Vianočné trhy v Prešove začnú v piatok 24. novembra. Na 90 predajcov čakajú drevené stánky v rovnakom štýle a zároveň s otvorením trhov sa v centre mesta rozsvieti vianočná výzdoba. Hlavný vianočný strom pred Konkatedrálou sv. Mikuláša, ktorý tohto roku priviezli z lokality Vydumanec, rozsvietia prešovské deti počas Mikulášskej nádielky 6. decembra.

Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová informovala, že predajné stánky budú otvorené denne do 19.00 h. Vo vianočnej ponuke budú rôzne druhy tovarov – knihy, kožušiny, vianočné ozdoby, kozmetika, drevené výrobky, hračky, perníky, cukrovinky, mäsové výrobky, vianočné stromčeky. Deti sa budú môcť previezť na vláčiku aj zatočiť kolesom šťastia vo svete plyšu. Stánky s občerstvením budú otvorené do 22.00, nebudú chýbať predajcovia trdelníkov, langošov, pečených gaštanov, cukroviniek a ďalších špecialít.

Vianočné trhy potrvajú do 22. decembra. Návštevníci sa môžu tešiť na verejné vystúpenia folklórnych súborov a hudobných skupín.

Vianočná výzdoba bude podľa Kmetóny Gazdovej aj v ďalších častiach mesta a na sídliskách, kde ju rozsvietia na Mikuláša. Vianočný stromček spolu s výzdobou bude tiež pred Parkom kultúry a oddychu a strediskom Opál, kde v rámci tohtoročnej rekonštrukcie námestíčka doplnili v exteriéri stojan na stromček aj s prípojkou elektrickej energie. Tohtoročnou novinkou je tiež doplnenie výzdoby na Svätoplukovej ulici, kde pribudlo tzv. hviezdne nebo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM