Rôzne

Veľký Šariš: V meste oslavujú 100 rokov organizovaného športu, takýto je program

V priestoroch Telovýchovnej jednoty Slavoj vo Veľkom Šariši sa uskutočnia športové oslavy storočnice organizovaného športu v meste. Takýto je program.

Ilustračný obrázok k článku Veľký Šariš: V meste oslavujú 100 rokov organizovaného športu, takýto je program
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie odštartujú tenisti, od 10.00 bude medzinárodný kolkársky turnaj. Futbalové turnaje sa začnú popoludní. Pripravené sú tiež futbalový turnaj pre deti, festival dievčenského futbalu, vystúpenia teakwondo, súťaže vo varení kotlíkového guláša, rôzne zábavné atrakcie a aj ohňostroj.

Hex i Chiki liki tu-a

„Ťahákom podujatia bude podvečerné vystúpenie kapely Hex i Chiki liki tu-a. O 21.00 sa začne diskotéka s dídžejom Inkosom. Pred polnocou bude čakať na všetkých prítomných laserová šou,“ informovala Mária Gáborová z kultúrno-informačného centra, ktoré spolu s mestom oslavy organizuje.

Športoví fanúšikovia môžu byť podľa primátora Veľkého Šariša Viliama Kalla právom hrdí na veľkošarišských športovcov, ktorí v tomto roku oslavujú 100. výročie vzniku organizovaného športu v meste.

„Za takúto úctyhodnú dobu sa zrodili mnohé hviezdy vo futbale či kolkoch. Ale úspechy neobišli aj našich tenistov, bežcov, lyžiarov či hokejistov. Od počiatku viedli mládež k športovým návykom, disciplíne a zdravému životnému štýlu a pre svojich fanúšikov by boli schopní vyhrať aj ‚olympiádu‘, a o tom je náš šport robený od srdca. Oslava storočnice je teda poďakovaním za túto ich tvrdú prácu a vynaložené úsilie. Zároveň je však motiváciou a jasným odkazom v tejto práci pokračovať naďalej,“ povedal Kall.

Futbal aj kolky

Bohatú históriu v meste má futbal. „V našom meste je pravidelne najnavštevovanejším kultúrno-športovým podujatím. Najväčším úspechom nášho klubu bola účasť v tretej lige v rokoch 1996 až 2002 a 2004 až 2012,“ povedal prezident FC Pivovar Veľký Šariš František Sabol. Silným športom vo Veľkom Šariši sú tiež kolky.

„Majú dlhoročnú históriu a ako jediný oddiel z nášho mesta je dlhodobo účastníkom najvyšších slovenských súťaží. Momentálne už tretí rok reprezentujeme mesto na najvyššej česko–slovenskej Interlige. Naši hráči sú prevažne vychovávaní z mládežníckych kategórií a oddiel pravidelne vychováva reprezentantov pre Slovensko. Veľkým úspechom sú medailové umiestňovania spomedzi slovenských družstiev, a to nám umožňuje účasť na európskych pohároch družstiev,“ skonštatoval vedúci TJ Slavoj Veľký Šariš Peter Peregrin.

Preštudujte si aj program, ktorý nás vo Veľkom Šariši čaká:

  • 09.00 – Tenisový turnaj
  • 10.00 – Medzinárodný kolkársky turnaj Pol, Srb, Hun. Svk
  • 13.00 – FC Pivovar Šariš vs. Tréneri CFT Academy
  • 15.00 – FC Pivovar Veľký Šariš – MFK Ružomberok (zápas storočia)
  • 09.00–13.00 – Futbalový turnaj detí a rodičov, festival dievčenského futbalu, súťaž vo varení kotlikového guláša. Podvečer vystúpia skupiny Hex a Chiki liki tu-a.

A nedávno sme si v Prešove pripomenuli výročie udelenia mestských výsad. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Oslava 720. výročia udelenie mestských výsad: Prešov si ich takto pripomenul
18
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM