Rôzne

Vedkyňa z východu s výzorom missky: Stala sa študentskou osobnosťou roka!

Vedkyňa z východu naplno zabodovala! Stala sa totiž absolútnou študentskou osobnosťou roka 2012/2013. Cenu prezidenta získala za prácu v odbore umelá inteligencia.

Ilustračný obrázok k článku Vedkyňa z východu s výzorom missky: Stala sa študentskou osobnosťou roka!
Zdroj: TASR

V priestoroch Pálfiho paláca v Bratislave v stredu ocenili 11 študentských osobností Slovenska. Absolútnou študentskou osobnosťou roka 2012/2013 sa stala a Cenu prezidenta SR získala východniarka Mária Virčíková z Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach za dizertačnú prácu v odbore umelá inteligencia.

Odkaz víťazky…

„Znamená to veľmi veľa nielen pre mňa, ale pre celé naše laboratórium a pre celú našu školu,“ uviedla na margo ocenenia Virčíková. Vedecky sa venuje tzv. sociálnej robotike. Absolvovala už niekoľko študijných pobytov napríklad v Japonsku, v Kórei. Zúčastnila sa taktiež významnej konferencie o umelej inteligencii v Austrálii.

Absolútna víťazka odporúča študentom, aby nechodili na doktorandské štúdium len kvôli tomu, že nemajú iné zamestnanie.„Nech idú naozaj do doktorandského štúdia, že chcú buď presadiť svoje myšlienky alebo urobiť niečo inovatívne,“ povedala Virčíková.

Krásna odborníčka na umelú inteligenciu chcela robiť vždy niečo neobvyklé a svetové, čo sa jej aj darí. V jej práci ju nemotivujú peniaze ale spolupráca s mladými kreatívnymi ľuďmi a objavovanie nového. „Zvedavosť je dôležitá v tomto odbore – musíme si dávať otázku, ktorým smerom pôjdu technológie,“ dodala. Prečítajte si kompletný rozhovor s mladou vedkyňou z východu, ktorá očaruje nielen svojím šarmom ale aj rozumom.

Zámer projektu

Predstavitelia fakúlt nominovali do súťaže 70 študentov vysokých škôl vedeckých pracovísk. Cieľom projektu je vyzdvihnúť a predstaviť širokej verejnosti študentov 1., 2. alebo 3. stupňa vysokoškolského štúdia, ktorí sú nielen výbornými študentmi, ale sú v niečom výnimoční. Napríklad sú víťazmi študentských odborných stáží alebo sú to doktorandi s významnými vedeckými výsledkami, ale i úspešní umelci či športovci. Projekt je realizovaný pod záštitou prezidenta SR.

Zdroj: Global24

Vedkyňa z východu s výzorom missky.Stala sa študentskou osobnosťou roka!
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM