Ľubomír Hudačko Kultúra

Večerný beh Prešovom: Okrem dekorovania súťažiach bola udelená aj cena primátora mesta

Počas 53. ročníka večerného behu Prešovom si zmerali sily i tí najmenší. Súťažilo sa v 15. kategóriách, priestor dostali aj fanúšikovia kolieskových korčúľ.

Ilustračný obrázok k článku Večerný beh Prešovom: Okrem dekorovania súťažiach bola udelená aj cena primátora mesta
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prekvapenie na úvod

Popoludní bolo na Hlavnej ulici rušno. Množstvo nadšencov športu si zmeralo výdrž počas pretekov behu Prešovom. Ešte pred začiatkom boli prítomní svedkami milej udalosti. Podpredsedovi organizačného výboru Jurajovi Maľcovskému udelil Pavel Hagyiari k 70. narodeninám cenu primátora mesta: „Som poctený. Ďakujem veľmi pekne za milé prekvapenie. Som veľmi rád, že organizovanie bežeckých podujatí má význam. Dúfam, že výsledky budú dobré ako doposiaľ,“ uviedol dojatý jubilant. Na starosti mal dekorovanie víťazov on sám aj počas prebiehajúcich pretekov.

V prvej kategórii súťažili najmladšie ratolesti v spoločnosti rodičov. Všetky preteky uvádzal výstrelom z pištole štartér Ján Dobák. Usporiadateľmi boli okrem mesta aj Atletický klub TJ Slávia Prešovskej univerzity, Oblastný bežecký spolok, Krajské športové centrum a SŠG Elba.

Na štarte aj veteráni

Popoludní dostala možnosť prezentovať sa kategória starších žiakov a žiačok, na záver prišli na rad aj dospelí. V programe bola novinkou Novinárska míľa, v ktorej súťažili muži do a nad 39 rokov, ženy do a nad 34 rokov. Spoluorganizovala ju regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Prešove. Svoje bežecké schopnosti preukázali aj veteráni, najstarší z nich mal 68 rokov. Dĺžka trasy pretekov bola podľa veku súťažiacich v rozmedzí od 300 do 8 760 metrov.

Beh Prešovom
16
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM