Rôzne

Valentín v Prešove: Trhnú obyvatelia rekord v bozkávaní?

Mesto Prešov už každoročne vyzýva všetkých bozkávaniachtivých, aby sa zapojili do akcie s názvom Prešov – láska moja. Už od 5.2. prebieha súťaž o najromantickejšiu fotografiu, z ktorej môžete vzísť ako víťazi dovolenky.

Ilustračný obrázok k článku Valentín v Prešove: Trhnú obyvatelia rekord v bozkávaní?

„Všetky zaľúbené páry sa môžu odfotografovať pri srdci na Hlavnej ulici v Prešove. Najromantickejšia dvojica, ktorá svoju fotografiu odošle na e-mailovú adresu rádia Prešov, vyhrá dovolenku,“ informovala Mgr. Jana Jurčišinová z mestského úradu. O výhercoch neskôr rozhodne skupina profesionálnych fotografov. Najlepšie fotografie okrem iného čaká zverejnenie na stránke mesta, ako aj ich výstava.

Pokus o prekonanie rekordu

V Deň sviatku sv. Valentína nebude chýbať ani program na hlavnom námestí. Podujatie P.O.Bozk, ktoré začne už o 14.00 hodine, odštartuje pokus o zápis do knihy slovenských rekordov v hromadnom bozkávaní sa. Okrem toho vystúpia speváci, kapely i žiaci zo ZUŠ Októbrova. Vyvrcholením akcie bude vyhlásenie výsledkov spomínanej fotosúťaže.

Valentín vo svete

Takmer každý človek už pozná pozadie vzniku tohto sviatku, no málokto vie, že napríklad v Anglicku býva zvykom posielať anonymné ľúbostné listy. V Nemecku, ale aj v mnohých iných krajinách, sa dodnes na sviatok sv. Valentína dávajú kvety na vyjadrenie vzájomnej lásky. Tradícia slávenia tohto sviatku k nám prenikla až v 90. rokoch 20. storočia. Mali by sme mať ale na pamäti, že na vyjadrenie svojich citov k tomu druhému máme myslieť po celý rok, nielen v Deň svätého Valentína.

autor: Júlia Mazáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM