Ľubomír Hudačko Správy

Väčšinu víkendu boli mnohí Prešovčania BEZ vody: Čo bolo DÔVODOM havárie?

Na Sídlisku III v Prešove počas väčšiny víkendu z kohútikov netiekla pitná voda. Havária zamestnala nielen vodárenskú spoločnosť, ale aj hasičov.

Ilustračný obrázok k článku Väčšinu víkendu boli mnohí Prešovčania BEZ vody: Čo bolo DÔVODOM havárie?
12
Galéria

Pitná voda od nedele večera opäť tečie do všetkých domácností na Sídlisku III. Dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

K poruche na vodovodnom potrubí na Sídlisku III v Prešove došlo ešte v piatok 14. októbra. „Dôvodom rozsiahlej odstávky bola prasklina na hlavnom prívodnom potrubí pre celé sídlisko,“ priblížil Tomek.

Do hĺbky 4 metrov

Vynútená odstávka vody sa dotýkala veľkej časti obyvateľov Sídliska III.

Vedenie mesta preto požiadalo Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť o zabezpečenie cisterien s pitnou vodou pre ľudí z dotknutých ulíc.

„Pracovníci VVS odhalili pozdĺžnu prasklinu na potrubí. Na odstránenie tohto problému bol potrebný výkop zeminy do hĺbky štyroch metrov. Po oprave potrubia a napustení systému vodou mohli byť, podľa odhadov VVS, obnovené dodávky vody do domácností do štyroch hodín. Všetkým obyvateľom touto cestou ďakujeme za trpezlivosť,“ dodal k téme Tomek.

K tejto vážnej poruche na potrubí došlo v blízkosti ZŠ Prostějovská. Zasiahlo to nielen domácnosti na Sídlisku III, ale aj na Sídlisku II na Levočskej ulici, či na Rúrkach.

Zábery z miesta a prác na oprave potrubia nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Oprava havárie na potrubí v Prešove
12
Galéria

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM