Krimi

V Žehni pri Prešove došlo k nehode: Vodič tam narazil do cyklistu a ušiel!

Na cestách neďaleko Prešova došlo k dopravnej nehode. Muž z obce Žehňa-Dúbrava podľa polície narazil do kolesa cyklistu a z miesta ušiel.

Ilustračný obrázok k článku V Žehni pri Prešove došlo k nehode: Vodič tam narazil do cyklistu a ušiel!
Zdroj: KR PZ v Prešove

Na ceste neďaleko Prešova došlo podľa polície k nehode osobného vozidla s cyklistom.

„Muž (29) z obce Žehňa – Dúbrava bol obvinený z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Tohto trestného činu sa dopustil v nedeľu v smere od priemyselného parku na obec Záborské. Ako vodič viedol motorové vozidlo zn. Škoda, pričom počas jazdy narazil vozidlom do zadného kolesa bicykla,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Ako ďalej uviedla, cyklista jazdil pri pravom okraji vozovky v rovnakom smere. „Cyklistu vyhodil náraz do vzduchu a spadol na zem, utrpel viaceré poranenia hlavy, chrbta a ruky,“ pokračovala hovorkyňa. Vodič podľa jej slov zišiel z cesty do trávnatého porastu, odkiaľ ušiel smerom na obec Záborské, tam však bol vypátraný policajnou hliadkou.

„Vodič bol podrobený dychovej skúške, jej výsledok dosiahol hodnotu 1,15 mg/l, čo je minimálne 2,40 promile alkoholu v krvi,“ doplnila Ligdayová. Prípadom sa podľa horovkyne zaoberá poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove. „Vodičovi bola obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do cely policajného zaistenia,“ zakončila hovorkyňa.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM