Správy

V uliciach Prešova sú ďalšie parkovacie automaty: Pribudli aj na Björnsonovej

Cena za 25 automatov je 157 800 eur s DPH, dodala ich firma EEI, ktorá sa stala víťazom verejného obstarávania.

Ilustračný obrázok k článku V uliciach Prešova sú ďalšie parkovacie automaty: Pribudli aj na Björnsonovej
Zdroj: Mesto Prešov

V širšom centre Prešova pribudlo osem parkovacích automatov. Do prevádzky boli spustené vo štvrtok 29. septembra. Médiá o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Nové parkovacie automaty sú rozmiestnené rovnako ako tie existujúce na najvyťaženejších uliciach v zónach regulovaného parkovania č. 1 až 4. Dva parkovacie automaty pribudli aj na frekventovanej Sabinovskej a Björnsonovej ulici, ktoré sa nachádzajú v zóne č. 6.

Cena za 25 automatov

„Dodanie nových parkovacích automatov je súčasťou zmluvy na nákup 25 automatov, ktorú mesto podpísalo ešte vlani. Prvých 17 kusov bolo nainštalovaných a uvedených do prevádzky v roku 2021. Zostávajúcich osem kusov bolo dodaných v týchto dňoch a vodiči ich môžu využívať od štvrtka,“ povedal Tomek.

Dodala ich firma EEI, ktorá sa stala víťazom verejného obstarávania.

Cena za 25 automatov je 157 800 eur s DPH. V tejto sume je zahrnuté aj ich osadenie.

„Prevádzka parkovacieho systému je a naďalej bude plne v réžii mesta Prešov. Nové parkovacie automaty sú identické ako existujúcich 27 kusov a vodičom ponúkajú možnosť hotovostnej aj bezhotovostnej – bezkontaktnej platby kartou. Vydanie parkovacieho lístka je viazané na evidenčné číslo vozidla (EČV), ktoré vodič zadá priamo na klávesnici automatu. Všetky automaty sú napájané pomocou solárnych panelov,“ priblížil Tomek.

V nezmenenej podobe naďalej fungujú aj platby prostredníctvom SMS alebo cez mobilnú aplikáciu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM