Peter Handzuš Rôzne

V SR sa vo februári po prvý raz uskutoční Národný týždeň manželstva

Národný týždeň manželstva (NTM) sa po prvý raz uskutoční na Slovensku v dňoch 7. až 14. februára, pred sviatkom sv. Valentína. Cieľom tejto aktivity je informovať o výhodách a prínosoch manželského zväzku, povzbudiť ľudí k jeho založeniu a budovaniu.

Záštitu nad touto iniciatívou prevzala prvá dáma Slovenska, manželka prezidenta SR Silvia Gašparovičová.
V rámci NTM sa budú konať podujatia, ktoré majú manželom pomôcť zlepšiť a rozvíjať ich vzťah. Súčasťou je aj mediálna kampaň a spoločenské udalosti, ktoré majú upozorniť na dôležitosť manželstva pre jednotlivca, bezpečné prostredie detí, ale aj pre celú spoločnosť.
Slávnostné otvorenie Národného týždňa manželstva sa uskutoční v Banskej Bystrici a záverečný koncert Manželia manželom pri príležitosti NTM bude v Bratislave.
Koordinačný tím kampane iniciuje konanie seminárov, prednášok, diskusných a romantických večerov v týždni od 7. do 14. februára v mestách a obciach, farnostiach a spoločenstvách. Do akcie sa môžu zapojiť aj samotné manželské páry tým, že počas NTM venujú svojej partnerke či partnerovi viac času ako inokedy, navzájom si pripravia prekvapenie alebo si pripomenú začiatky, zmysel a prínosy svojho manželstva.
Iniciatíva organizovať Národný týždeň manželstva sa zrodila v roku 1997 v Anglicku. Podujatie Marriage Week (Týždeň manželstva) vtedy založil Richard Kane a rýchlo si získal podporu osobností politického a spoločenského života. Záštitu nad podujatím prevzal počas svojho úradovania vtedajší premiér Tony Blair s manželkou.
V súčasnosti sa Týždeň manželstva organizuje aj v Nemecku, Holandsku, Česku, Maďarsku a ďalších krajinách.
O tejto novej iniciatíve v SR informovali Koordinačný tím Občianskeho združenia NTM v Banskej Bystrici a Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska v Bratislave.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM